Onderzoeksjournalistiek zonder vaste woon- of verblijfplaats

21-11-2018

Het betrof een aanvraag in het kader van de subsidieregeling Onderzoeksjournalistiek, een initiatief van het Kabinet Rutte III. De regeling stimuleert innovatie en samenwerking in de journalistieke sector, met name regionaal en lokaal.

Samen gaan de regionale publieke omroep en Follow the Money in 2019 tenminste vier grote journalistieke onderzoeksproducties uitvoeren. Het publiek speelt daarin een belangrijke rol. Via FTM Pitch bepaalt het publiek bijvoorbeeld mede waarnaar onderzoek wordt gedaan, wat daarin prioriteit krijgt en welke rol ze daarin zelf spelen.

Voor de subsidieregeling onderzoeksjournalistiek werden in totaal 96 subsidieaanvragen ingediend, waarbij in ruim elf miljoen euro werd aangevraagd. Na een grondige selectieprocedure zijn 23 projecten geselecteerd die op 1 januari 2019 van start gaan. Daarbij wordt in totaal 2,7 miljoen euro aan subsidie verstrekt. De projecten zijn divers en afkomstig uit het gehele land, waarbij 75 procent van de projecten zich richt op regionale onderzoeksjournalistiek.

Auteur: redfactory

Gerelateerde berichten

Onderzoek Commissariaat van belang voor versterking lokale en regionale journalistiek

“Dat de regionale omroepen zo’n belangrijke rol spelen in de lokale informatievoorziening is een mooie en terechte waardering."

30 09 2022

RPO-begroting 2023: Zeven strategische prioriteiten

De focus ligt o.a. op het transformatielab, de gezamenlijke web- en appomgeving en het opstellen van een journalistieke kwaliteitsrichtlijn.

26 09 2022

Dutch Media Week: Podcast over 30 jaar regionale televisie

Op zondag 2 oktober 2022 is het precies 30 jaar geleden dat de eerste regionale televisie-uitzending in Nederland te zien was.

16 09 2022