Jaarverslag 2022: Midden in de regio

31-05-2023

Als maker en verspreider van regionaal nieuws en drager van de regionale cultuur staan we midden in de regio. De dertien regionale publieke omroepen bereiken met de crossmediale strategie via radio, televisie, apps, websites en sociale media gemiddeld 80% van het publiek. Het overgrote deel van dit publiek vindt de regionale omroep betrouwbaar, actueel, informatief en betrokken.

Verdiept en aangescherpt concessiebeleidsplan
2022 is het jaar van het verdiepte en aangescherpte concessiebeleidsplan. Dit plan beschrijft onze gezamenlijke activiteiten voor de periode 2022-2025. We hebben zeven strategische prioriteiten vastgesteld op het gebied van onder meer innovatie, digitale transformatie, versterking
van de regionale journalistiek en het bevorderen van diversiteit en inclusie. Wat dit plan zo krachtig maakt, is dat het voortkomt uit een gezamenlijke inspanning. Het is opgesteld door een werkgroep met vertegenwoordigers van alle omroepen.

Duurzame en digitale toekomst
In 2022 zetten de RPO en de regionale omroepen grote stappen op weg naar een digitale toekomst. Het is het jaar waarin we onze digitale transitie extra aandacht geven. Het doel is ons crossmediale bereik naar een nog hoger niveau te brengen en onze impact op de samenleving verder te vergroten.

Belangrijke stappen op weg naar de toekomst
Al met al is 2022 een jaar waarin we belangrijke stappen zetten en waarin we ons richten op de verdere ontwikkeling van de RPO en de regionale omroepen, op de start van ons innovatietraject en op onze relaties met andere partijen – zowel intern als extern. De RPO en de regionale omroepen zijn klaar voor het vervolg van de transitie. En dat is belangrijker dan ooit. Immers, de voortrazende technologische ontwikkelingen, de toenemende druk op het vermogen om ons publiek op de juiste manier van nieuws en cultuur te blijven voorzien en daardoor relevant te zijn en te blijven als regionale verbindende schakel met álle inwoners van Nederland spelen een grotere rol dan ooit tevoren. In die wetenschap is het goed om te constateren dat de basis op orde is en dat we de volgende stappen in de uitwerking van het concessiebeleidsplan kunnen zetten.

Foto: Eric Brinkhorst

Ontdek meer

Lokale en regionale omroepen bundelen krachten met journalistieke alliantie

De Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de Regionale Publieke Omroep (RPO) hebben een alliantie gesloten gericht op

15 02 2024

Broadcast Magazine: De week van Jan Müller

Deze week neemt Jan Müller, directeur-bestuurder Stichting Regionale Publieke Omroep, de lezers van Broadcast Magazine mee in zijn week.

13 06 2023

Brandbrief mediacoalitie voor behoud van persalarmeringen

Een brede coalitie van mediapartijen roept minister van Justitie en Veiligheid op om het systeem van automatische persalarmeringen in stand te houden.

30 03 2023