Bureau Regio

Bureau Regio is het journalistieke samenwerkingsverband tussen de 13 regionale omroepen en de NOS. De redactie werkt namens de regionale omroepen op de NOS-nieuwsvloer in Hilversum. Bureau Regio zorgt voor het uitwisselen van onderwerpen en content (audio, video en online) tussen deze publieke omroepen. Op deze manier wordt het regionale nieuws verspreid in de programma’s van de NOS en wordt landelijk nieuws met een regionale relevantie gebruikt door de regionale omroepen.

Bureau Regio verzorgt doordeweeks iedere dag om 15.00 uur een blok met regionale berichten in het NOS Journaal. Om 18.15 uur is de redactie verantwoordelijk voor het NOS Journaal Regio op NPO 2.

De redactie van Bureau Regio verzorgt ook de -regionale- online berichten op de NOS-website en -app. Iedere dag verschijnen regionale verhalen in bewerkte vorm op die platforms.

Het tv-programma RegioNED wordt dagelijks samengesteld uit de meest opvallende reportages van de regionale omroepen. Elke dag anders, met in het weekeinde een overzicht van de meest opmerkelijke reportages. Dit programma wordt uitgezonden door 7 regionale omroepen en de NPO.

Bureau Regio stimuleert ook de samenwerking tussen de NOS en de regionale omroepen op het gebied van journalistiek onderzoek en probeert waar mogelijk productionele samenwerking op poten te zetten.