Uitreiking De Tegel online. Nominaties RTV Oost en Omroep Gelderland

10-05-2020

Door het coronavirus zal de uitreiking van De Tegel dit jaar online plaatsvinden. Op 8 juni worden de winnaars en genomineerden tijdens een online uitreiking vanuit de bibliotheek Den Haag geëerd. De Tegel is het belangrijkste instituut om journalistieke kwaliteit een podium te geven. Platformonafhankelijk, breed gedragen en al sinds 2007 het tastbare bewijs van de waarde die goede journalistiek heeft.

“We doen hiermee recht doen aan de prestaties van de journalisten om wie het allemaal begonnen is. Niet alleen omdat er meer inzendingen dan ooit waren (ruim 450!), maar ook omdat het juist in de tijd waarin we nu leven essentieel is om het belang van deze “vitale” beroepsgroep te laten zien. Het feit dat we geen fysieke uitreiking kunnen organiseren, doet niets af aan de prestaties van de journalisten die hun materiaal hebben ingestuurd. Ook een woord van dank aan de juryleden die op dit moment bezig zijn aan de beoordeling van de winnaars. Zij zijn cruciaal voor De Tegel. Met de online uitreiking beogen we ons doel – een podium voor de beste journalistiek van Nederland – overeind te houden. Kijken dus!”, Bart Brouwers, voorzitter Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek.

RTV Oost en Omroep Gelderland zijn genomineerd voor een Tegel. RTV Oost is met een reeks producties over de viervoudige moord in Enschede gerenommeerde voor de journalistieke prijs in de categorie Regio/Lokaal. De podcast Verstrikt van Omroep Gelderland is genomineerd in de categorie audio. Journalist Maarten Dallinga won met zijn persoonlijke podcastserie de Gouden NL Award 2019. De tweede nominatie voor Omroep Gelderland is in de categorie onderzoek met ‘Onveilige zorg in kleine commerciële woonzorginstellingen’.

De online uitreiking van De Tegel is op 8 juni vanaf 16.30 uur hier te volgen.

(foto: De Tegel)

Ontdek meer

Lokale en regionale omroepen bundelen krachten met journalistieke alliantie

De Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de Regionale Publieke Omroep (RPO) hebben een alliantie gesloten gericht op

15 02 2024

Broadcast Magazine: De week van Jan Müller

Deze week neemt Jan Müller, directeur-bestuurder Stichting Regionale Publieke Omroep, de lezers van Broadcast Magazine mee in zijn week.

13 06 2023

Jaarverslag 2022: Midden in de regio

Als maker en verspreider van regionaal nieuws en drager van de regionale cultuur staan we midden in de regio. Ga naar het online jaarverslag.

31 05 2023