Verslaggevers RTV Oost genomineerd voor De Tegel

20-04-2020

RTV Oost-verslaggevers Jan Colijn en Tom Meerbeek zijn genomineerd voor De Tegel. De twee journalisten maken kans op de gerenommeerde journalistieke prijs in de categorie Regio/Lokaal met een reeks producties over de viervoudige moord in Enschede.

Driedimensionaal kijkje
Journalisten Tom Meerbeek en Jan Colijn volgen de ontwikkelingen rondom de moord langere tijd. Op basis van eigen onderzoek en gesprekken met tal van bronnen werd onder meer een gedetailleerde reconstructie gemaakt van de fatale dag. Er is onder meer een video-animatie gemaakt waarmee lezers een virtuele wandeling kunnen maken door de growshop waar het allemaal gebeurde: een driedimensionaal kijkje op de crimescene. In het online dossier van RTV Oost zijn alle artikelen die gaan over de viervoudige moord in Enschede te vinden.

Waardering
Hoofdredacteur Henk Jan Karsten: “Deze nominatie is een prachtige beloning voor uitstekend journalistiek vakmanschap. Er spreekt in de eerste plaats waardering uit voor het werk van beide journalisten, maar ik zie het ook als erkenning dat wij als regionale omroep met serieuze journalistiek van betekenis zijn in onze regio. Dit laten we trouwens ook zeker in deze coronacrisis elke dag opnieuw zien.”

Bekendmaking
Er zijn in totaal vijf producties genomineerd voor de categorie Regio/Lokaal. De winnaars worden op 8 juni (online) bekendgemaakt.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022