Nieuw bij RTV Utrecht: Utrecht aan de Singel

09-07-2019

Vrijdag 12 juli start RTV Utrecht met het nieuwe televisieprogramma ‘Utrecht aan de Singel’. In deze zesdelige serie ontmoet fotograaf Iris Tasseron Utrechters die langs de Singel wonen. Het eerste deel is vrijdag 12 juli vanaf 17.30 uur, daarna ieder uur opnieuw, op RTV Utrecht. Het programma is ook te bekijken op de website en in de app van de regionale omroep van de provincie Utrecht.

De Singel wordt momenteel in ere hersteld en dat is een mooie aanleiding voor een tocht langs de bewoners. Een tocht vol bijzondere ontmoetingen op speciale plekken. In de eerste van de zes afleveringen ontmoet Iris Tasseron onder andere Tarq Hoekstra die jarenlang stadsarcheoloog is geweest in Utrecht. Eén van zijn eerste opdrachten in die functie was in 1972 toen de stadsbuitengracht werd gedempt om de kleinste snelweg van Nederland aan te leggen. Hij heeft toen de stenen van de werfmuren gedocumenteerd. Nu is Hoekstra gelukkig dat de Singel weer in ere wordt hersteld. Ook is er een bezoek aan Jacob Six in het huis De Sterrenburg dat in het Zocherpark langs de Singel ligt. De Sterrenburg is onderdeel van het voormalige bolwerk dat langs de Singel stond en is gebouwd in de tijd van Karel V.

Utrecht aan de Singel is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, K.F. Heinfonds en De Ridderlijke Duitsche Orde Balije van Utrecht. Het nieuwe programma is zes weken lang te zien bij RTV Utrecht.