Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

16-12-2022

NH zendt op zondag 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 vanaf 16.00 uur in zijn geheel uit. De herdenking met de Hannie Schaftlezing van Mpho Tutu van Furth en optredens van ruim 50 kinderen, jongeren en volwassenen vond plaats op zondag 27 november in de Philharmonie in Haarlem.

Mpho Tutu van Furth
In haar lezing neemt, predikant, kunstenaar, auteur en ervaren public speaker, Mpho Tutu van Furth de honderden toehoorders mee naar de bron van haar activisme en haar strijd voor een rechtvaardigere wereld. Ook spoort ze het publiek aan na te blijven denken over een wereld waarin we willen leven met elkaar. “We kunnen toegeven: ‘Ik weet het niet’. Laten we samen oplossingen zoeken.”

Optredens
De muzikale optredens worden verzorgd door studenten van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten en jongeren van Musical Master. Met dit programma zet de Nationale Hannie Schaft Stichting een volgende stap in het vertalen van het verhaal van Hannie Schaft naar de tegenwoordige tijd. Zo worden jongeren geïnspireerd op te komen voor hun idealen, voor wat zij echt belangrijk vinden. Van de Hannie van toen naar de Hannie’s van nu.

Over Hannie Schaft
Hannie Schaft – Het Meisje met het Rode Haar – kwam tijdens de Tweede Wereldoorlog in verzet tegen onderdrukking. Zij is een inspiratiebron voor ieder die opkomt voor vrijheid. Schaft ontving het Nederlandse Verzetskruis, Verzetsherdenkingskruis en de Amerikaanse Medal of Freedom.

Foto: Mark Sassen

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022