De Pul Uden, 50 jaar pophistorie

Documentaire Omroep Brabant
05-12-2018

Kensington, BLøF, Ilse de Lange, De Dijk, Kovacs, BZB en Di-rect. Zo maar een kleine greep uit de imposante reeks artiesten, die in de loop der jaren hebben opgetreden in De Pul in Uden. Het Udense pop- en cultuurpodium bestaat dit jaar precies 50 jaar en is het op één na oudste poppodium van ons land. De documentaire ‘De Pul Uden, 50 jaar pophistorie’ is zaterdag 8 december vanaf 18.45 uur te zien op Omroep Brabant.

Ook in het verre verleden stonden al topacts als Canned Heat, Focus, Brainbox, Wishbone Ash en Herman Brood op het podium van De Pul. Door de jaren heen heeft De Pul een rijke historie opgebouwd en een goede reputatie in de internationale muziekwereld. Zo komen de laatste tijd ook wereldacts van weleer zoals Uriah Heep en The Zombies met enige regelmaat naar Uden.

Programmamaker Pètry Gamers, cameraman Marco de Roos en editor Jaap-Theo Bliekendaal maakten voor Omroep Brabant een 40 minuten durende documentaire over 50 jaar popgeschiedenis bij De Pul in Uden. Daarin veel anekdotes, gesprekken met direct betrokkenen en diverse artiesten uit binnen- en buitenland, die De Pul roemen als een ‘heerlijke en gastvrije poptempel’.

De documentaire ‘De Pul Uden, 50 jaar pophistorie’ gaat donderdagavond 6 december in première in De Pul. En is zaterdagavond 8 december om 18.45 uur te zien op Omroep Brabant (daarna iedere twee uur herhaald).