Compilatie voorjaarsconcours OMF bij Omrop Fryslân Koperkanaal

08-03-2022

Van Sabic Symphonic March, tot Frozen, tot Bella Ciao: dinsdag 8 maart om 19:00 uur zendt Omrop Fryslân op het Koperkanaal een compilatie van het voorjaarsconcours van de OMF (Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân) uit. De compilatie is te horen via de Omrop-app of www.omropfryslan.nl/koperkanaal.

Het voorjaarsconcert werd zaterdag 5 maart gehouden in de Lawei in Drachten. Dat concours was anders dan normaal: het was deze keer in de vorm van een festival. Dit had de organisatie besloten omdat de meeste verengingen de afgelopen twee jaar niet veel hebben kunnen oefenen, maar wel stonden te popelen om weer te mogen spelen. In totaal mochten 10 deelnemers allemaal een halfuur vullen en zij kregen jurycommentaar.

In de compilatie is te horen dat er heel wat variatie zat in zowel de deelnemers als de stukken: Van Jeugdorkest tot Frysk Seniorenorkest, fan Frozen en Game of Thrones tot de Sabic Symphonic March en Tabula Rasa. Voor ieder wat wils. Een groot feest, ook om terug te luisteren. Naast de compilatie zijn de muziekstukken ook los terug te horen op het online themakanaal van de regionale omroep van Fryslân.

Auteur: Regionale Publieke Omroep