Omroep Brabant en lokale omroep Oss live bij onthulling monument spoordrama

17-09-2019

Een jaar na het spoordrama in Oss wordt het herinneringsmonument ‘Vlinderboek’ onthuld. Omroep Brabant zendt de speciale bijeenkomst op 20 september live uit. De uitzending die in samenwerking met de lokale omroep DTV Oss wordt gemaakt, is te zien op televisie en online.

Het monument komt precies één jaar na het Stint-ongeluk, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. Een vijfde kind en hun begeleidster raakten zwaargewond. Na het ongeluk gaven Ossenaren aan behoefte te hebben aan een plek waar ze troost kunnen vinden. Het monument ‘Vlinderboek’ komt te staan in het Elzeneindpark in Oss. Het monument is niet alleen voor de slachtoffers en nabestaanden van het spoordrama. Het monument is er voor iedereen uit Oss die een kind heeft verloren.

De onthulling van het monument wordt verzorgd door burgemeester Wobine Buijs. Het monument is ontworpen door Sjef Hoogstede. Nadat het monument is gepresenteerd, kan het door iedereen bezocht worden.

Omroep Brabant, de regionale omroep van Noord-Brabant, maakt de uitzending samen met de lokale omroep DTV Oss. De live-uitzending, op televisie en online, is vrijdag 20 september vanaf 15.45 uur.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022