Omroep Brabant en lokale omroep Oss live bij onthulling monument spoordrama

17-09-2019

Een jaar na het spoordrama in Oss wordt het herinneringsmonument ‘Vlinderboek’ onthuld. Omroep Brabant zendt de speciale bijeenkomst op 20 september live uit. De uitzending die in samenwerking met de lokale omroep DTV Oss wordt gemaakt, is te zien op televisie en online.

Het monument komt precies één jaar na het Stint-ongeluk, waarbij vier kinderen om het leven kwamen. Een vijfde kind en hun begeleidster raakten zwaargewond. Na het ongeluk gaven Ossenaren aan behoefte te hebben aan een plek waar ze troost kunnen vinden. Het monument ‘Vlinderboek’ komt te staan in het Elzeneindpark in Oss. Het monument is niet alleen voor de slachtoffers en nabestaanden van het spoordrama. Het monument is er voor iedereen uit Oss die een kind heeft verloren.

De onthulling van het monument wordt verzorgd door burgemeester Wobine Buijs. Het monument is ontworpen door Sjef Hoogstede. Nadat het monument is gepresenteerd, kan het door iedereen bezocht worden.

Omroep Brabant, de regionale omroep van Noord-Brabant, maakt de uitzending samen met de lokale omroep DTV Oss. De live-uitzending, op televisie en online, is vrijdag 20 september vanaf 15.45 uur.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022