L1 en de gemeenteraadsverkiezingen

15-03-2018

Maurice de Heus, chef Nieuws en Sport bij de Limburgse omroep: “We hebben online een overzicht gemaakt van wat er speelt in de 30 gemeenten die gaan stemmen. Dat zijn complete dossiers gemaakt door onze politiek verslaggever. Die is daar twee maanden voor de verkiezingen mee begonnen.”

Ook op radio en tv pakt de omroep uit. Elke zondag zijn er in het radioprogramma De Stemming debatten met lokale lijsttrekkers. Op televisie zijn er drie grote thema-avonden op de woensdag en het klapstuk volgt op de verkiezingsdag zelf. “We zijn met negen verslaggevers op negen plaatsen in de provincie. Verslaggevers die al maanden bezig zijn om die gemeente te volgen en precies weten wat daar speelt. Vier jaar geleden waren we gedurende de live-uitzending in vier plaatsen. Nu trekken we een grote broek aan door op negen plekken te zijn, maar het gaat ons zeker lukken”, lacht De Heus. De uitzending op 21 maart begint om 21.00 uur en duurt tot ongeveer 1.30 uur. “Dat wordt een bijzondere avond.”

Bron: nieuwsbrief NL Media Event