Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

28-12-2023

Vanaf januari is bij RTV Oost elke woensdag ‘Rouw op je dak’ te zien. Hierin gaat Dorothy Oosting op zoek naar verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren. Hoe rouwen ze, hoe pakken ze het leven weer op, hebben ze daarbij hulp gehad, staan ze nu anders in het leven?

Dorothy Oosting verloor vorig jaar plotseling haar partner Jaap en weet uit ervaring dat je wereld dan helemaal op zijn kop staat. Dat inspireerde haar om te onderzoeken hoe anderen met zo’n verlies omgaan. Inmiddels zijn bijna alle afleveringen opgenomen. Het is Dorothy opgevallen hoe veerkrachtig mensen zijn, hoe ze hun herinneringen koesteren en dat er altijd wel iets of iemand is om voor dóór te leven. Een aantal van de nabestaanden in ‘Rouw op je dak’ is zelfs anderen gaan helpen. Juist de dood van hun dierbare heeft hen hiertoe gebracht.

In de eerste aflevering op woensdag 3 januari 2024 gaat Dorothy op bezoek bij Annelies en haar dochter Rosan. Hun zoon en broer Jurgen van Geelen overleed in september 2021 op 31-jarige leeftijd aan de gevolgen van acute leukemie. Een openhartig gesprek over het gemis en de grote passies van Jurgen, zoals FC Twente en fotografie op landgoed Twickel. En, heel bijzonder, moeder Annelies heeft voor de opnames weer voor het eerst sinds Jurgens overlijden zijn lievelingsgerechten gemaakt.

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023

Marco Paans nieuwe directeur van Omroep Gelderland

Marco Paans wordt per 15 februari 2024 de nieuwe directeur-bestuurder van Omroep Gelderland. Hij neemt de functie over van Guus van Kleef.

06 12 2023