Marco Paans nieuwe directeur van Omroep Gelderland

06-12-2023

Marco Paans wordt per 15 februari 2024 de nieuwe directeur-bestuurder van Omroep Gelderland. Hij neemt de functie over van Guus van Kleef, die sinds 2004 deze functie vervulde. Marco Paans heeft zijn sporen verdiend in de mediawereld waarin hij verschillende leidinggevende functies heeft vervuld, onder andere bij Wegener Media.

“Wij zijn erg blij dat we met Marco een directeur-bestuurder hebben binnengehaald met een brede achtergrond in de mediawereld”, zegt Theo Huibers, voorzitter van de Raad van Toezicht. “We hebben alle vertrouwen in zijn leidinggevende kwaliteiten en worden daarin gesteund door het brede en unanieme advies uit de organisatie in de gelopen procedure. Daarnaast heb ik in eerdere contacten met Marco ervaren dat hij oog heeft voor alle ontwikkelingen in de media.“

Paans: “Ik zie ernaar uit om bij Omroep Gelderland aan de slag te gaan met alle uitdagingen van de moderne mediawereld. Het medialandschap wordt steeds boeiender en breder. Mijn doel is hoe dan ook om ons publiek op alle fronten te informeren, te betrekken en te inspireren. Samen met ons team gaan we voor innovatie, impact en een onvergetelijke media-ervaring voor alle Gelderlanders. Al eerder in mijn carrière heb ik ongelooflijk veel plezier beleefd bij het aansturen van regionale media en heb veel zin om te beginnen als bestuurder bij Omroep Gelderland.”

Marco Paans volgt met deze benoeming Guus van Kleef op. Na 26 jaar bij de omroep, waarvan 20 jaar als directeur-bestuurder, gaat Guus van Kleef eind maart met pensioen. Omroep Gelderland is Guus van Kleef zeer dankbaar voor zijn vele jaren trouwe dienst en alle werkzaamheden die hij gedurende deze periode heeft verricht. Zijn kennis en expertise zijn van grote waarde geweest voor de organisatie en heeft de omroep gevormd tot waar we nu vandaag de dag staan.

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023