KRO-NCRV, L1 en Omroep Brabant maken derde seizoen Carnavalshart

25-01-2023

Voor het derde jaar op rij maakt KRO-NCRV samen met de regionale publieke omroepen L1 en Omroep Brabant de vierdelige serie Carnavalshart. Het programma is te zien van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 februari om 18.30 uur op NPO 2. De serie is ook te zien bij L1 en Omroep Brabant.

Het feest van de zotheid, hossen en zingen tot je schor bent kan weer helemaal los dit jaar. Carnaval is het volksfeest waar rangen en standen wegvallen en iedereen verbroedert. In vier afleveringen worden ontroerende, hartverwarmende, vrolijke en muzikale verhalen verteld uit het zuidelijke hart van carnavalsland. Zo viert Cas Wolters, bekend van Heel Holland Bakt, carnaval vol overgave met zijn dove vrienden.

Canadezen
In 1975 emigreren Tön en Ria Kersten van Limburg naar Canada, maar het carnaval kunnen ze niet loslaten. Elke twee jaar keren ze terug naar hun dorp Siebengewald om zich met vrienden en bekenden in het feestgedruis te storten. Ze worden zelfs Prins en Prinses van de 50+ afdeling van carnavalsvereniging De Bessembienders. Corona zet een streep door de plannen, maar dit jaar zijn Tön en Ria er weer bij en zien ze uit naar de polonaise want in Canada kennen ze alleen de vogeltjesdans.

Verliefd
De Nigeriaanse Samuel belandt door de liefde in Brabant en verliest er ook zijn hart aan het volksfeest. Eerst vindt hij carnaval maar een rare gewoonte, maar al snel loopt hij warm voor het feest en vooral voor de muziek. Zijn eerste hit ‘Worstenbrood’ is een lokaal succes en ook dit jaar heeft hij weer een nummer gemaakt. Samen met zijn vrouw en drie kinderen staat hij in de startblokken om carnaval weer uitbundig te vieren.

Heilig
Gehuld in zijn priestergewaad zie je het niet direct aan hem, maar voor pastoor Pieter Scheepers uit Helmond is carnaval heilig. Hij vindt het heerlijk om vier dagen te hossen, bier te drinken en vooral met mensen praten. Hij hoort de meeste biechten met carnaval. Het feest zit Pieter en zijn familie in de genen. Zijn broer is een bekende tonproater.

Carnavalshart is van dinsdag 14 tot en met vrijdag 17 februari om 18.30 uur te zien op NPO 2 en bij Omroep Brabant en L1.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023