Korte film over midwinterhoornblazen

02-12-2017

Deze oude traditie staat sinds 2013 op de nationale inventaris immaterieel erfgoed in Nederland. De Amsterdamse Filmstichting maakte in opdracht van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland een korte film over dit gebruik, dat vooral in Oost-Nederland plaatsvindt. De korte film zie je zondag in het programma Overijssel Vandaag op TV Oost.

In de film hoor en zie je tekst en uitleg over de ‘techniek’ van het blazen, over de traditie die van ouder (meestal vader) aan kind wordt overgedragen en over het maken van de hoorns. Onder anderen Paul Wigger (auteur van het boekje Wett’n van toet’n en bloaz’n) en de zussen Cobi Oude Hesselink en Berna Rouhof – Oude Hesselink van de Midwinterhoornblazers uit Saasveld komen aan het woord.

De korte film over midwinterhoornblazen zie je zondag 3 december op TV Oost in het programma Overijssel Vandaag om 17.00 uur. Het programma wordt elk uur herhaald.