Gouda bij Kaarslicht 2017

08-12-2017

In 1955 was de allereerste editie van ‘Gouda bij Kaarslicht’. Dat maakt dit evenement één van de oudste lichtfeesten van Nederland. Het is niet verwonderlijk dat er jaarlijks zo’n 20.000 mensen uit binnen- en buitenland op dit evenement afkomen. Vanaf het begin van de middag tot ver in de avond vermaken duizenden mensen zich in de historische binnenstad. Overal klinkt muziek, zijn er wandelingen uitgezet en is er straattheater en dans. De ramen van het oude stadhuis worden verlicht met 1500 echte kaarsjes.

Reusachtige Noorse kerstboom

Naast het traditioneel ontsteken van de lichtjes in de reusachtige kerstboom uit Noorwegen, leest de burgemeester van Gouda – Milo Schoenmaker – het kerstverhaal voor. Ook worden er gezamenlijk kerstliederen gezongen en zijn er optredens van de klassieke zangers Amand Hekkers, Martin van Os en Bora Balci. Zij worden afwisselend begeleid door de winnaar van het Prinses Christina Concours van dit jaar – bas-trombonist Pelle van Esch (15 jaar) en de Brassband Schoonhoven.

Het volledige programma van Gouda bij Kaarslicht is te vinden op www.goudabijkaarslicht.nl.

Samenvatting op TV West

Op vrijdag 15 december van 18.30 tot 20.00 uur is de live-uitzending van Gouda bij Kaarslicht te zien op TV West. Deze wordt op zaterdag 16 december om 17:00 uur en zondag 24 december om 20:00 uur herhaald. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30 en KPN Interactief kanaal 512), via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet.

Foto: Remco-Daniël Gielen