Geen fusie L1 en Omroep Brabant

12-03-2018

Partijen zijn het niet eens geworden over de structuur van de gezamenlijke organisatie. Met een fusie zou een kostenbesparing kunnen worden gerealiseerd.

Stichting Omroep Limburg (SOL), eigenaar van de zendmachtiging van L1 en enig aandeelhouder van de L1 BV’s, vindt het niet verantwoord om het beheer van de zendmachtiging uit handen te geven. Daarmee zou het behoud van de regionale identiteit van L1 in het geding kunnen komen, zo heeft SOL duidelijk gemaakt aan de raad van commissarissen en directie van L1. Ook het feit dat het Commissariaat voor de Media niet onverdeeld enthousiast was over een fusie, speelde volgens SOL mee.

Vanwege uiteenlopende visies tussen SOL en L1, is de tweekoppige raad van commissarissen van L1 afgetreden. De bestuurder van L1, de heer Stevens, die – in opdracht van de raad van commissarissen – aan het voorbereiden van een bestuurlijke fusie heeft gewerkt treedt terug. Om de continuïteit in van de bedrijfsvoering te waarborgen treedt de heer Stevens terug op het moment dat een nieuwe bestuurder is benoemd.

Bron: www.1limburg.nl