Vera Beuke nieuw gezicht op TV Drenthe

24-07-2020

Er is een nieuw gezicht te zien op TV Drenthe: De 26-jarige Vera Beuke wordt een van de presentatoren van Drenthe Nu, de nieuwsuitzending van de regionale omroep van Drenthe. Ze is de opvolger van Wolter Klok, die RTV Drenthe verruilde voor het SBS6-programma Hart van Nederland.

Vera studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het afronden van die studie heeft ze een master Journalistiek gevolgd. In september 2019 kwam ze stage lopen bij ROEG! Een samenwerkingsproject tussen acht natuurorganisaties en RTV Drenthe.

Vera Beuke: “Ik had als stagiaire regelmatig contact met de nieuwsredactie. Onderwerpen voor Roeg! en nieuws liggen soms best dicht bij elkaar. Nadat mijn stage erop zat heeft de eindredactie gevraagd of ik wilde blijven als bureauredacteur en verslaggever voor het nieuws. Toen er binnen RTV Drenthe een screentest werd gehouden, leek me dat leuk om aan mee te doen. Ik had nog nooit eerder in de studio gestaan. Wel heb ik ervaring opgedaan als vrijwilliger bij OOG TV: de lokale nieuwszender van de stad Groningen.”

Directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk: “We hebben heel veel talent in huis, dat werd bevestigd tijdens de screentest die we hebben georganiseerd. Daar kwamen maar liefst zes serieuze kandidaten uit. Uiteindelijk is de keus op Vera gevallen. Roy van Gool wordt als plaatsvervanger ook toegevoegd aan ons presentatieteam. We wensen Vera en Roy veel succes.”

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022