Wolter Klok verruilt RTV Drenthe voor Hart van Nederland

15-01-2020

Presentator Wolter Klok verlaat RTV Drenthe. Hij gaat vanaf 1 maart aan de slag bij het SBS6-programma Hart van Nederland. De 27-jarige Klok gaat bij Hart van Nederland aan de slag op de redactie en zal ook regelmatig te zien zijn als presentator van het programma.

Nieuwslezer, presentator en redacteur
Wolter begon in april 2013 met werken bij RTV Drenthe. Hij startte als nieuwslezer op de radio en presenteerde aan het einde van dat jaar zijn eerste nieuwsuitzending op televisie. In de jaren die volgden presenteerde hij op televisie ook de quiz Loos en het Nederlands-Duitse magazine Ohne Grenzen. Op radio was Wolter naast nieuwslezer ook regelmatig te horen als presentator. Verder werkte hij achter de schermen als redacteur.

Kansen bij RTV Drenthe
“Begin november werd ik gebeld of ik een screentest wilde doen voor het programma. Die vraag beantwoordde ik natuurlijk met een ‘ja’, want zo’n kans moet je grijpen”, vertelt Klok. “Een paar weken later stond ik achter de desk in de studio in Amsterdam. Heel spannend natuurlijk. Maar de screentest verliep prima en een paar dagen later kreeg ik een telefoontje met goed nieuws. Ik ben natuurlijk ontzettend blij met deze nieuwe uitdaging. Maar dat neemt niet weg dat ik RTV Drenthe met pijn in het hart verlaat. Dat klinkt cliché, maar het is echt zo”, zegt hij over het naderende afscheid. Ik voelde mij hier vanaf het begin heel erg thuis. En ik heb hier ontzettend veel kansen gekregen. Daar ben ik RTV Drenthe heel erg dankbaar voor. Juist hierdoor doet de volgende kans zich nu voor, maar dan buiten RTV Drenthe.”

Goede journalist
“We vinden het heel jammer dat hij vertrekt”, zegt RTV Drenthe-eindredacteur Mariëlle Nieuwenhuis. “Wolter is een bekend gezicht en een bekende stem van RTV Drenthe. Hij is een zeer gewaardeerde collega en een goede journalist, een prettig mens in de omgang bovendien, die anderen met een open blik benadert. We wensen hem uiteraard veel succes bij Hart van Nederland.”

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022