RTV Drenthe brengt met ROEG! de natuur in bibliotheken

11-09-2019

Samen met Biblionet Drenthe start het Drentse natuurplatform ROEG! een pilot om de natuur nog dichterbij te brengen. De pilot moet zorgen dat nog meer mensen enthousiast worden om erop uit te trekken en de omgeving te ontdekken. ROEG! heeft bij de RTV Drenthe een eigen televisieprogramma.

ROEG! Hoek
Het is de bedoeling om in bibliotheken een eigen ROEG! Hoek te realiseren. De ROEG! Hoek is een extra podium om informatie over de Drentse natuur te delen. In de Hoek vindt de bezoeker van de bibliotheek niet alleen informatie, er worden ook activiteiten georganiseerd. Ook is het mogelijk om met een ROEG!-leenpakket zelf de Drentse natuur te ontdekken. Annelies Bakelaar (directeur/bestuurder Biblionet Drenthe) en Dink Binnendijk (directeur/hoofdredacteur RTV Drenthe) hebben de samenwerking bekrachtigd.

Bereik vergroten
Annelies Bakelaar: ‘Ik vind het een heel goed idee en zie een kans voor alle betrokken organisaties om het bereik te vergroten en de natuur op allerlei manieren onder de aandacht te brengen bij de (jonge) bezoekers van de bibliotheek. We beginnen met een pilot in Gieten, maar ik hoop dat er snel meer bibliotheken aansluiten.’

Platform
ROEG! is een natuurplatform en tv-programma. In totaal acht organisaties werken samen om de Drentse natuur dichterbij te brengen. Die organisaties zijn: Het Drentse Landschap, Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Drenthe, Natuur en Milieufederatie Drenthe, Natuurmonumenten, IVN Natuureducatie, de provincie Drenthe en RTV Drenthe.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022