RPO-begroting 2023: Zeven strategische prioriteiten

26-09-2022

Het begrotingsjaar 2023 staat in het teken van de uitvoering van ons concessiebeleidsplan (CBP) Liefde voor de regio. Het afgelopen jaar is er door de RPO en de dertien regionale publieke omroepen gewerkt aan de aanscherping en verdieping van dit plan, waarin thema’s als digitale transformatie en innovatie een belangrijke rol spelen.

In 2023 focust de RPO zich onder meer op het opzetten van een transformatielab: een fysieke en virtuele experimenteerruimte die onze digitale innovatie helpt versnellen. Ook het doorontwikkelen van een gezamenlijke web- en appomgeving past in het digitaliseringsbeleid van de regionale omroepen. Verder zal worden ingezet op het opstellen van een journalistieke kwaliteitsrichtlijn, op opleiding en scholing van journalistiek talent en op de verdere uitwerking van de in april 2022 ondertekende journalistieke alliantie met de NOS.

De regionale publieke omroepen committeren zich gezamenlijk aan het uitwerken van deze activiteiten die vallen onder de zeven strategische prioriteiten die voortkomen uit het verdiepte en aangescherpte CBP voor de periode van 2022 tot en met 2025:
1. Journalistieke kwaliteit verhogen
2. Breed en intensief samenwerken
3. Digitale transformatie omarmen
4. Innovatie samen organiseren
5. Werken aan diversiteit en inclusie
6. Talenten werven en behouden
7. Bereik verbreden en verdiepen

De RPO coördineert de uitvoering van het CBP in samenwerking en overleg met directeuren en hoofdredacteuren van regionale publieke omroepen.

Foto: Erikjan Koopmans / Eric Brinkhorst
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Kom jij ons team versterken? We zoeken een secretaresse

Vind je het heerlijk om in te springen daar waar de drukte is, hou je van planningen en vind je het een uitdaging om agenda’s bij te houden?

01 11 2022

[LUISTER] Dutch Media Week: Podcast over 30 jaar regionale televisie

Luister naar de podcast over 30 jaar regionale televisie met omroeppionier Henny Everts en mediajournalist en schrijver Peter Schavemaker.

18 10 2022

Onderzoek Commissariaat van belang voor versterking lokale journalistiek

“Dat de regionale omroepen zo’n belangrijke rol spelen in de lokale informatievoorziening is een mooie en terechte waardering."

30 09 2022