Derde crisisdebat van Omroep Brabant gaat over de zorg

09-12-2022

Omroep Brabant maakt dit najaar een aantal programma’s over de grote maatschappelijke thema’s die het publiek bezighouden. In de derde uitzending gaat het over ouderenzorg. Deskundigen, mensen die in de zorg werken en betrokkenen praten in het ‘Zorgdebat van Brabant’ over wat er samen gedaan kan en moet worden om het de komende jaren te redden. Tessel Linders en Arjo Kraak presenteren het ‘Zorgdebat van Brabant’ op zaterdag 17 december om 16.00, 19.00, 22.00 uur op Omroep Brabant.

In het ‘Zorgdebat van Brabant’ staat de ouderenzorg centraal. Nu al loopt de zorg vast, en het aantal mensen dat zorg nodig heeft zal de komende jaren alleen maar toenemen. Over acht jaar is 1 op de 4 mensen 65 jaar of ouder. Hoe gaan we deze mensen de zorg bieden die nodig is? Wat kunnen zij zelf doen om langer voor zichzelf te zorgen? Er komt geen geld bij vanuit Den Haag en er is een enorm personeelstekort. Worden we gedwongen tot harde keuzes? Deskundigen, mensen die in de zorg werken en betrokkenen gaan hierover praten in het ‘Zorgdebat van Brabant’.

Het programma wordt gepresenteerd door Arjo Kraak en Tessel Linders. Te gast zijn gezondheidseconoom Marcel Canoy, huisarts Lenneke Fleerakkers, Joep de Groot van CZ, Karin Vink van Thebe (thuiszorg), Chantal Beks van De Wever (verpleeghuis), Leo Bisschops van KBO-Brabant, hoogleraar slimme technologie aan de TU/e Masi Mohammadi en Eveline de Bont van het Elkerliek Ziekenhuis.

Omroep Brabant komt met debatten over crises: Eerste debat over armoede

Tweede debat van Brabant over woningcrisis is te zien bij Omroep Brabant

Foto: Omroep Brabant

Ontdek meer

Sintvoorieder1: Record bij actie van Radio West en lokale omroepen

Nadat Den Haag FM al actievoerde voor Sintvoorieder1 werd de inzameling door Omroep West breder uitgerold naar meer lokale omroepen.

25 11 2023

Tweede Kamerverkiezingen bij regionale omroep: Iedere regio telt

Meer dan ooit telt iedere regio, ook voor politiek Den Haag. De regionale omroepen zetten bij Tweede Kamerverkiezingen het publiek centraal.

10 11 2023

Regionale omroepen en Kieskompas: Onafhankelijke stemhulp voor de regio

Kieskompas speelt naast alle landelijke onderwerpen ook per provincie in op thema’s die daar spelen.

03 11 2023