Derde crisisdebat van Omroep Brabant gaat over de zorg

09-12-2022

Omroep Brabant maakt dit najaar een aantal programma’s over de grote maatschappelijke thema’s die het publiek bezighouden. In de derde uitzending gaat het over ouderenzorg. Deskundigen, mensen die in de zorg werken en betrokkenen praten in het ‘Zorgdebat van Brabant’ over wat er samen gedaan kan en moet worden om het de komende jaren te redden. Tessel Linders en Arjo Kraak presenteren het ‘Zorgdebat van Brabant’ op zaterdag 17 december om 16.00, 19.00, 22.00 uur op Omroep Brabant.

In het ‘Zorgdebat van Brabant’ staat de ouderenzorg centraal. Nu al loopt de zorg vast, en het aantal mensen dat zorg nodig heeft zal de komende jaren alleen maar toenemen. Over acht jaar is 1 op de 4 mensen 65 jaar of ouder. Hoe gaan we deze mensen de zorg bieden die nodig is? Wat kunnen zij zelf doen om langer voor zichzelf te zorgen? Er komt geen geld bij vanuit Den Haag en er is een enorm personeelstekort. Worden we gedwongen tot harde keuzes? Deskundigen, mensen die in de zorg werken en betrokkenen gaan hierover praten in het ‘Zorgdebat van Brabant’.

Het programma wordt gepresenteerd door Arjo Kraak en Tessel Linders. Te gast zijn gezondheidseconoom Marcel Canoy, huisarts Lenneke Fleerakkers, Joep de Groot van CZ, Karin Vink van Thebe (thuiszorg), Chantal Beks van De Wever (verpleeghuis), Leo Bisschops van KBO-Brabant, hoogleraar slimme technologie aan de TU/e Masi Mohammadi en Eveline de Bont van het Elkerliek Ziekenhuis.

Omroep Brabant komt met debatten over crises: Eerste debat over armoede

Tweede debat van Brabant over woningcrisis is te zien bij Omroep Brabant

Foto: Omroep Brabant
Auteur: Omroep Brabant

Gerelateerde berichten

Nieuwe serie Special TV in december bij RTV Oost

Special TV ontstond in het voorjaar van 2022 naar aanleiding van de Special Olympics die in Overijssel plaatsvonden.

25 11 2022

Tweede debat van Brabant over woningcrisis is te zien bij Omroep Brabant

Omroep Brabant komt met een aantal extra uitzendingen waarin elke keer een andere crisis centraal gesteld wordt: Dit keer de wooncrisis.

13 11 2022

NOS Nieuws van de Week start ook bij Rijnmond

Na Omroep West en RTV Drenthe gaat ook Rijnmond het NOS Nieuws van de Week op televisie uitzenden.

02 11 2022