Omroep Brabant komt met debatten over crises: Eerste debat over armoede

20-10-2022

Omroep Brabant komt met drie extra uitzendingen met debatten waarin elke keer een andere crisis centraal gesteld wordt. In de eerste uitzending staat armoede centraal. De regionale omroep van Noord-Brabant praat met deskundigen en betrokkenen. De groep mensen die het water aan de lippen staat wordt elke dag groter. Hoe staan ze ervoor en zijn er oplossingen voor mensen die niet meer rondkomen? Tessel Linders en Arjo Kraak presenteren het ‘Armoededebat van Brabant’. Het debat wordt op zaterdag 22 oktober om 16.00, 19.00, 22.00 uur uitgezonden.

Levensonderhoud
Iedereen heeft te maken met extra kosten voor levensonderhoud. Het kan zijn dat men nu minder overhoudt, maar het kan ook betekenen dat je men niet meer kan rondkomt. In het armoededebat van Omroep Brabant wordt over die onzekerheid gesproken, hoe dat eruit ziet en wat dat met een mens doet. Ook worden er handvatten geboden om vooruit te komen.

Brabanders aan het woord
Het programma wordt gepresenteerd door Arjo Kraak en Tessel Linders. Aan tafel zitten twee deskundigen; Patrick Vermeulen van het PON & Telos en Laura van den Heuvel, zij is beleidsadviseur van de Kinderombudsvrouw. Verder zijn te gast René van de Kieft van de Maatschappij van Welstand, tuinder Mari van den Heuvel, bakker Bastien van Rosendaal en wethouder Esmah Lahlah uit Tilburg. De directeur van basisschool Rapenland in Eindhoven, waar ze onlangs een boterhammenbar openden, komt in de uitzending. Natuurlijk komen ook Brabanders die zelf in armoede leven aan het woord.

Auteur: Omroep Brabant

Gerelateerde berichten

NH lanceert NH Helpt, een online plek om hulp te bieden en te vragen

Vanaf maandag 27 november biedt NH een online omgeving waar Noord-Hollanders die naar elkaar omkijken elkaar kunnen vinden.

27 11 2023

RTV Drenthe lanceert het Drentstalige radiostation Radio Drèents

'Het nieuwe audiokanaal Radio Drèents draagt bij aan het versterken van de regionale identiteit.'

30 06 2023

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023