Tweede debat van Brabant over woningcrisis is te zien bij Omroep Brabant

13-11-2022

Omroep Brabant komt met een aantal extra uitzendingen/debatten, waarin elke keer een andere crisis centraal gesteld wordt. In de komende uitzending staat de wooncrisis centraal. Tessel Linders en Arjo Kraak praten met deskundigen en betrokkenen over de stand van zaken op de woningmarkt in de provincie Noord-Brabant. Het ‘Woondebat van Brabant’ is op zaterdag 19 november om 16.00, 19.00 en 22.00 uur te zien bij de regionale omroep van Noord-Brabant.

Veel mensen wonen niet in een huis dat past. Omdat het te groot is, te klein, te duur of op de verkeerde plek staat. Er is een woningtekort en de prijzen zijn historisch hoog. Er moet gebouwd worden, maar waar? Er is een personeelstekort en de bouwkosten rijzen de pan uit. Gevolg is dat jong volwassenen niet het huis uit kunnen en er onvoldoende doorstroom is op de woningmarkt. In het Woondebat van Brabant wordt met deskundigen en betrokkenen naar de stand van zaken op de woningmarkt in Brabant gekeken.

Het programma wordt gepresenteerd door Arjo Kraak en Tessel Linders. Te gast zijn onder anderen woningmarkt-expert Peter Boelhouwer, gedeputeerde Erik Ronnes, de woningcorporatie, de projectontwikkelaar, de makelaar en uiteraard woningzoekenden.

Eerder was het ‘Armoededebat van Brabant’ te zien bij Omroep Brabant.

Foto: Omroep Brabant

Ontdek meer

Sintvoorieder1: Record bij actie van Radio West en lokale omroepen

Nadat Den Haag FM al actievoerde voor Sintvoorieder1 werd de inzameling door Omroep West breder uitgerold naar meer lokale omroepen.

25 11 2023

Tweede Kamerverkiezingen bij regionale omroep: Iedere regio telt

Meer dan ooit telt iedere regio, ook voor politiek Den Haag. De regionale omroepen zetten bij Tweede Kamerverkiezingen het publiek centraal.

10 11 2023

Regionale omroepen en Kieskompas: Onafhankelijke stemhulp voor de regio

Kieskompas speelt naast alle landelijke onderwerpen ook per provincie in op thema’s die daar spelen.

03 11 2023