Tweede debat van Brabant over woningcrisis is te zien bij Omroep Brabant

13-11-2022

Omroep Brabant komt met een aantal extra uitzendingen/debatten, waarin elke keer een andere crisis centraal gesteld wordt. In de komende uitzending staat de wooncrisis centraal. Tessel Linders en Arjo Kraak praten met deskundigen en betrokkenen over de stand van zaken op de woningmarkt in de provincie Noord-Brabant. Het ‘Woondebat van Brabant’ is op zaterdag 19 november om 16.00, 19.00 en 22.00 uur te zien bij de regionale omroep van Noord-Brabant.

Veel mensen wonen niet in een huis dat past. Omdat het te groot is, te klein, te duur of op de verkeerde plek staat. Er is een woningtekort en de prijzen zijn historisch hoog. Er moet gebouwd worden, maar waar? Er is een personeelstekort en de bouwkosten rijzen de pan uit. Gevolg is dat jong volwassenen niet het huis uit kunnen en er onvoldoende doorstroom is op de woningmarkt. In het Woondebat van Brabant wordt met deskundigen en betrokkenen naar de stand van zaken op de woningmarkt in Brabant gekeken.

Het programma wordt gepresenteerd door Arjo Kraak en Tessel Linders. Te gast zijn onder anderen woningmarkt-expert Peter Boelhouwer, gedeputeerde Erik Ronnes, de woningcorporatie, de projectontwikkelaar, de makelaar en uiteraard woningzoekenden.

Eerder was het ‘Armoededebat van Brabant’ te zien bij Omroep Brabant.

Foto: Omroep Brabant
Auteur: Omroep Brabant

Gerelateerde berichten

Persalarmering gaat vooralsnog op de schop, mogelijk alternatieven

De persalarmering in haar huidige vorm gaat vooralsnog op de schop, maar er wordt gekeken naar gangbare alternatieven.

23 02 2023

Derde crisisdebat van Omroep Brabant gaat over de zorg

Na de wooncrisis en de armoedecrisis staat het derde debat van Omroep Brabant in het teken van de zorg.

09 12 2022

Nieuwe serie Special TV in december bij RTV Oost

Special TV ontstond in het voorjaar van 2022 naar aanleiding van de Special Olympics die in Overijssel plaatsvonden.

25 11 2022