Ziggo breidt replay en restart voor de regionale omroep uit

03-05-2021

Ziggo breidt per 3 mei de kijkmogelijkheden van de regionale omroepen verder uit. Voor alle dertien regionale omroepen worden TV gemist en Replay TV (tot 7 dagen) toegevoegd aan het televisiepakket. Het on demand kijken van televisieprogramma’s neemt steeds verder toe. Volgens Stichting KijkOnderzoek is het percentage uitgesteld kijken (tot 7 dagen) in 2020 gestegen naar 24 minuten per dag. In 2019 was dit volgens SKO nog 20 minuten per dag.

Door de uitbreiding van Ziggo zijn de programma’s van de regionale omroepen voortaan makkelijker terug te kijken. Klanten van Ziggo vinden de televisiezender van hun regionale omroep op kanaal 30 tot 35. Op kanaal 701 tot 713 zijn alle dertien regionale omroepen te bekijken.

Op een eigen moment de programma’s van de regionale omroep kijken kan bij steeds meer aanbieders en zogenaamde OTT-diensten zoals bijvoorbeeld NLZIET. Daarnaast zijn vrijwel alle televisieprogramma’s van de regionale omroep zelfs langer dan 7 dagen terug te zien via de app en website van de regionale omroep. Met deze uitbreiding van Ziggo, één van de grootste aanbieders, gaat een langgekoesterde wens van de regionale omroep in vervulling.

Auteur: Regionale Publieke Omroep