Voorlopig geen einde aan persalarmeringen politie en brandweer

31-03-2023

Journalisten blijven voorlopig nog meldingen ontvangen als de politie en brandweer uitrukken, laat minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) weten. Media krijgen per 1 april echter geen bericht meer als een ambulance wordt ingezet, omdat het medisch beroepsgeheim hierdoor in het geding zou komen. Media hebben zich verzet tegen de voorgenomen stopzetting van de persalarmeringen. ‘Het stopzetten raakt een grote groep journalisten en persfotografen’, erkent ook Yeşilgöz. Daarom onderzoekt ze een alternatief: een gesloten systeem dat geaccrediteerde journalisten op de hoogte brengt van meldingen vanuit de politie, brandweer en veiligheidsregio’s. Ze is hierover ook in overleg met vertegenwoordigers van hulpdiensten en de media. De NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren laten weten dat hun zorgen met deze tussenstop nog niet zijn weggenomen. Ze zeggen alsnog naar de rechter te stappen als er geen ‘werkbaar systeem’ wordt gevonden.

Lees verder op Villamedia: Voorlopig geen einde aan persalarmeringen politie en brandweer

Een brede coalitie van mediapartijenhad een brandbrief verstuurd aan minister van Justitie en Veiligheid Yeşilgöz-Zegerius. De brief is ondertekend door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), het Genootschap van Hoofdredacteuren, NDP Nieuwsmedia, het Persvrijheidsfonds, Talpa/Hart van Nederland, ANP, NOS, NLPO en de regionale publieke omroep (RPO).

Ontdek meer

DichterBijNieuws

Hoewel het overgrote deel van Nederland al jaren veel vertrouwen heeft in de Nederlandse mediamerken, is er een

02 05 2024

Muzikale Hemelvaart bij de regionale omroepen!

De muziekliefhebber kan zijn hart ophalen op Hemelvaartsdag! De regionale omroepen hebben veel moois in petto. Zo staat

02 05 2024

Column Jan Müller (mei 2024)

Onderstaande column is onderdeel van de RPO Nieuwsbrief (editie mei) Eén van onze strategische prioriteiten in de huidige

02 05 2024