Brandbrief mediacoalitie voor behoud van persalarmeringen

30-03-2023

Een brede coalitie van mediapartijen, waaronder vakvereniging NVJ en het Genootschap van Hoofdredacteuren, heeft een brandbrief verstuurd aan minister van Justitie en Veiligheid Yeşilgöz-Zegerius. De mediapartijen roepen op tot nader overleg om het goedwerkende systeem van automatische persalarmeringen in stand te houden. Dat systeem staat op het punt om volgende maand te verdwijnen. Ook de regionale publieke omroep heeft de brief ondertekend.

Lees verder op Villamedia. Hier zijn ook de 14 adviespunten uit de brandbrief te lezen.

De brief is ondertekend door de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ), het Genootschap van Hoofdredacteuren, NDP Nieuwsmedia, het Persvrijheidsfonds, Talpa/Hart van Nederland, ANP, NOS, NLPO en de regionale publieke omroep (RPO).

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Broadcast Magazine: De week van Jan Müller

Deze week neemt Jan Müller, directeur-bestuurder Stichting Regionale Publieke Omroep, de lezers van Broadcast Magazine mee in zijn week.

13 06 2023

Jaarverslag 2022: Midden in de regio

Als maker en verspreider van regionaal nieuws en drager van de regionale cultuur staan we midden in de regio. Ga naar het online jaarverslag.

31 05 2023

Regionale omroepen en Kieskompas lanceren stemhulp Provinciale Statenverkiezingen

Het Kieskompas speelt per provincie in op thema’s die er spelen. De stellingen zijn opgesteld door journalisten van de regionale omroepen.

13 02 2023