Volop vastelaovond bij L1: ‘Want… ‘t zit in ós blood’

18-02-2022

In aanloop naar de vastelaovend kleurt L1 rood, geel en groen. Deze drie kleuren staan symbool voor carnaval in de provincie. Limburgers zitten bij L11 Alaaf op de eerste rij bij de mooiste vastelaovesevenementen van de provincie. De regionale omroep brengt, onder het motto ‘Want… ‘t zit in ós blood!’ het publiek helemaal in de stemming met diverse carnavalsprogramma’s.

Het LVK
Wie gaat de winnaar van vorig jaar, Hoondervel, opvolgen? Het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer is te volgen bij L1. Van de eerste halve finale tot het winnende liedje zit je vooraan bij L1 TV, L1 Radio, L11 Alaaf en op al onze social media kanalen. Op vrijdag 18 februari is de finale. Het is de 46ste finale van het LVK.

De Klanke van de Aovendklok
Een anders-dan-anders muziekprogramma. Geen podium met artiesten voor een uitzinnig publiek, maar een gevarieerde talkshow over volksfeest nummer één vol muziek.

De Brand Beer Boètegengewoeëne Boètezitting
De Brand Beer Boetegewoeene Boetezitting beleeft op zaterdag 26 februari 2022 haar 31ste editie. Door de coronamaatregelen niet vanuit de Zoepkoel, maar vanuit Theater De Maaspoort in Venlo. Met een beperkt publiek zal er een drie uur durende boeteGENgewoeene vastelaoveszitting plaatsvinden met dans, buut en zang. De Brand Beer Boètegengewoeëne Boètezitting is live te volgen op L1 Radio, L1 TV en via alle online-kanalen van L11 Alaaf.

Carnavalshart
Na het succes van vorig jaar, slaan KRO-NCRV, Omroep Brabant en L1 opnieuw de handen ineen voor Carnavalshart. In vier afleveringen worden ontroerende, hartverwarmende, vrolijke en muzikale verhalen verteld uit het zuidelijke hart van carnavalsland.

De Graote Kleine Optocht Challenge
Op zoek naar het beste wagenbouwersteam. Zonder optocht, geen echte vasteloavend. Nu de optochten op de meeste plekken niet plaats mogen vinden, gaat L1 op zoek naar het beste wagenbouwersteam. Ieder team bouwt op schaal een wagen en wordt getoetst op technische skills, vaardigheden, flexibiliteit en creativiteit. Het team dat wint, krijgt materiaalbudget voor volgend jaar, zodat ze dan een prachtige wagen kunnen bouwen. L1 TV en het Sittardse productiehuis Media Inn werken samen om Limburgse wagenbouwers met deze challenge een steun in de rug te geven.

Jonk Gelierd – 2 x 11 jaor KVL
Het KVL, het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival, bestaat dit jaar 2×11 jaar. In die periode hebben er heel wat jonge zangers en zangeressen op de bühne gestaan. Wat is er van deze vastelaoveszangtalentjes van vroeger geworden? Wat hebben ze van hun leven gemaakt? En is het gezegde ‘Jonk gelierd is oud gedaon’ op alle oud winnaars van toepassing? De documentaire is te zijn bij L1 en online terug te kijken op de website en bij NLZIET.

YouTube video

Op verzeuk op bezeuk
Pianist Rob Mennen ontvangt bekende zangers en zangeressen om samen muziek te maken, een spelletje te spelen en te kletsen. Allemaal heel puur en in een kleine informele setting. Speciaal voor de vastelaovend ontvangt hij niet-carnavalsartiesten die het carnavalshart op de juiste plek hebben zitten.

Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale
De Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale in Gulpen gaat dit jaar niet in de traditionele vorm door. Vanaf het terras van de Gulpener brouwerij brengen heel veel artiesten de hele avond hun nummers ten gehore. Het programma is op 1 maart te zien bij L1.

Muziekfabriek Vastelaovend
Elk weekend tot en met de vastelaovend
De Muziekfabriek is hét livemuziek-programma van L1. Aan het begin van deze eeuw werd er een aantal vastelaovesprogramma’s gemaakt. De reeks krijgt nu, bijna twintig jaar later een vervolg en is elk weekend tot en met de vastelaovond te zien bij L1.

Top 1111
De leukste lijst van allemaal! De regionale omroep telt af tot aan de vastelaovend. Van zaterdag 19 februari tot en met zaterdag 26 februari zijn de 1.111 leukste Limburgse vastelaovesliedjes te horen op L11AlaafRadio.nl.

Non-stop vastelaovend op L11AlaafRadio.nl
Via L11AlaafRadio is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het online kanaal.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022