SvdJ: Inschrijven journalistiek innovatieprogramma Accelerator

07-02-2022

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek heeft de Accelerator opengesteld. De Accelerator is het journalistieke innovatieprogramma van Nederland. Het Stimuleringsfonds moedigt iedere journalistieke vernieuwer – beginnend of ervaren, freelance of onderdeel van een grote organisatie – aan om deel te nemen aan de Accelerator. Er wordt in totaal 750.000 euro beschikbaar gesteld voor de deelnemende teams. Aanmelden kan tot en met 14 maart.

De SVDJ Accelerator is er ter versterking en vernieuwing van de journalistiek in Nederland. Het programma biedt deelnemende teams de kans om in een korte tijd te werken aan een succesvolle journalistieke innovatie. Naast toegang tot een uitgebreid netwerk binnen de journalistieke sector, biedt het Stimuleringsfonds intensieve begeleiding en subsidie.

Tijdens het programma werken teams uit (media)organisaties of onafhankelijke teams een half jaar aan een probleem binnen de journalistiek en gaan ze op zoek naar een concrete innovatieve oplossing. Dit kan alles zijn: van een tool of een platform tot een verdienmodel of inhoudelijke innovatie. De teams kunnen elke maand subsidie aanvragen om experimenten uit te voeren, die hun aannames moeten bevestigen of weerleggen.

Programma SVDJ Accelerator
Het programma start half mei en duurt tot en met december. In de eerste maand vinden er wekelijks digitale bijeenkomsten plaats. Tijdens die bijeenkomsten wordt de fundamentele innovatieve kennis en kunde bij de teams opgefrist. Daarna gaan de teams aan de slag met eigen experimenten die één keer in de maand worden beoordeeld door een jury. Elk team krijgt een mentor toegewezen die het proces zal begeleiden. Binnen de Accelerator is er ruimte voor twaalf teams. Inschrijven voor de SVDJ Accelerator kan van 31 januari tot en met 14 maart.

Accelerator Light
Naast het reguliere programma organiseert het Stimuleringsfonds in het najaar van 2022 opnieuw de Accelerator Light. Dit programma is bedoeld voor mensen en organisaties die laagdrempelig kennis willen maken met journalistieke innovatie, nog niet zeker zijn van hun innovatieve ambities of zich juist willen voorbereiden op deelname aan de reguliere Accelerator in 2023. Meer informatie hierover lees je hier.

Meer informatie over het programma en de aanmeldprocedure van de SVDJ Accelerator is te vinden op de website van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Kom jij ons team versterken? We zoeken een secretaresse

Vind je het heerlijk om in te springen daar waar de drukte is, hou je van planningen en vind je het een uitdaging om agenda’s bij te houden?

01 11 2022

[LUISTER] Dutch Media Week: Podcast over 30 jaar regionale televisie

Luister naar de podcast over 30 jaar regionale televisie met omroeppionier Henny Everts en mediajournalist en schrijver Peter Schavemaker.

18 10 2022

Onderzoek Commissariaat van belang voor versterking lokale journalistiek

“Dat de regionale omroepen zo’n belangrijke rol spelen in de lokale informatievoorziening is een mooie en terechte waardering."

30 09 2022