Stimuleringsfonds organiseert ‘De Regio Vecht Terug’ 2021

31-05-2021

De Regio Vecht Terug maakt een comeback, dit keer online. Op 8 juni organiseert het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek vanuit de studio van Beeld & Geluid Den Haag hét digitale congres over lokale journalistiek. En dat is niet alles. Op 9 en 10 juni organiseert het Stimuleringsfonds nog drie vervolgsessies: allemaal in het teken van lokale en regionale journalistiek.

Ontwikkelingen op gebied van samenwerking
Sprekers uit binnen- en buitenland schuiven op 8 juni digitaal aan tafel om de kansen en uitdagingen van de lokale en regionale journalistiek onder de loep te nemen. Hoe zorgen we ervoor dat de fundamenten van de lokale journalistiek steviger worden? Deze vraag staat centraal gedurende het congres op 8 juni. Onder leiding van dagvoorzitter Bart Jan Cune gaan we in op de recente ontwikkelingen op het gebied van samenwerking op lokaal en landelijk niveau, staan we stil bij het opbouwen van lokale netwerken en bespreken we nieuwe verdienmodellen voor de lokale journalistiek. Met zijn de scherpe blik op lokale journalistiek zal Bart Jan Cune de sprekers het hemd van het lijf vragen over allerhande onderwerpen gelinkt aan lokale en regionale journalistiek.

Lokale journalistiek
Onder andere David Vink (NH Media) en Quint Kik (Stimuleringsfonds voor de Journalistiek) vertellen over samenwerking op lokaal, regionaal en landelijk niveau. De Amerikaanse Ashley Alvarado neemt deelnemers digitaal mee naar Los Angeles, waar ze op de redactie van South California Public Radio membership driven news bedrijft. In het licht van nieuwe verdienmodellen voor lokale journalistiek laat Joshi Herrmann zien hoe hij het lokale nieuws in Manchester aan de man brengt.

Experts uit de sector
Alle presentaties worden gevolgd door gesprekstafels, waar verschillende experts uit de sector met elkaar doorpraten over de ontwikkelingen in de regionale journalistiek. Aan het einde van de dag kunnen de deelnemers van het congres plaatsnemen aan digitale netwerktafels, waar ze in gesprek kunnen gaan met sprekers en andere bezoekers van het congres.

Programma 8 juni
14:00 uur Welkom & Opening
14:15 uur Keynote (Josse de Voogd)
14:30 uur Samenwerking op lokaal en landelijk niveau (David Vink, Bart Verkade, Flip van Willigen en Quint Kik)
15:20 uur The Mill (Joshi Herrmann)
15:35 uur Duurzame lokale journalistiek (Norbert Witjes, Harmen Zijp en Adri de Bruijn)
16:10 uur Engaged journalism bij South California Public Radio (Ashley Alvarado)
16:25 uur De kracht van lokale netwerken (Martha Riemsma, Sanne Poot, Bas Booister en Dan Wildeman)
17:00 uur Netwerktafels

Verdieping met vervolgsessies
Na het congres op 8 juni organiseert het Stimuleringsfonds op 9 en 10 juni nog drie vervolgsessie op het gebied van regionale journalistiek. Deze sessies zijn gratis bij te wonen en zullen digitaal plaatsvinden. Tijdens de sessies is er ook ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

Hoe kan de lokale omroep professionaliseren?
(woensdag 9 juni, 15:00 – 16:30 uur)
Opleidingen en lokale journalistiek
(donderdag 10 juni, 11:30 – 12:30 uur)
Lokale onderzoeksjournalistiek
(donderdag 10 juni, 15:00 – 16:30 uur)

Meer informatie? Inschrijven!

Ontdek meer

Lokale en regionale omroepen bundelen krachten met journalistieke alliantie

De Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de Regionale Publieke Omroep (RPO) hebben een alliantie gesloten gericht op

15 02 2024

Broadcast Magazine: De week van Jan Müller

Deze week neemt Jan Müller, directeur-bestuurder Stichting Regionale Publieke Omroep, de lezers van Broadcast Magazine mee in zijn week.

13 06 2023

Jaarverslag 2022: Midden in de regio

Als maker en verspreider van regionaal nieuws en drager van de regionale cultuur staan we midden in de regio. Ga naar het online jaarverslag.

31 05 2023