Samenwerking RTV Utrecht, Omroep Flevoland uitgebreid met NH Media en AT5

23-10-2020

Omroep Flevoland, RTV Utrecht, NH Media en AT5 starten per 1 november 2020 met een intensieve samenwerking onder de naam FUNHA. Via FUNHA zullen de omroepen hun advertentieruimte gezamenlijk aanbieden. Onder de samenwerking valt de reclameverkoop van de televisiezenders NH TV, Omroep Flevoland TV, RTV Utrecht, AT5 en voor radio van UStad, NH Radio, Omroep Flevoland Radio, Radio M Utrecht en Bingo FM en voor online de websites en apps van deze omroepen. Sinds januari 2020 werken RTV Utrecht en Omroep Flevoland al samen. Deze samenwerking wordt uitgebreid met de kanalen van NH Media en AT5.

Het initiatief moet de economisch belangrijke regio Noord-Holland, Utrecht, Flevoland en de metropoolregio Amsterdam, met ruim 4,6 miljoen inwoners, voor adverteerders nog toegankelijker maken. Bedrijven, instellingen en organisaties in dit gebied kunnen nu via één loket in hun mediabehoeften voor televisie, radio en online voorzien.

Voor de omroepen betekent de samenwerking een effectievere en efficiëntere inrichting van de verkoopactiviteiten. Het doel is de maximale synergie uit de samenwerking tussen de drie provincies en Amsterdam te bewerkstelligen. Zowel in kosten, in optimaliseren van opbrengsten als in (gezamenlijke) innovatie. Edward van den Berg, commercieel directeur bij NH Media, AT5, RTV Utrecht, Omroep Flevoland en FUNHA: “Je ziet dat adverteerders meer dan alleen één gebied willen bereiken. We doen samen salesacties, marketinganalyses, rapportages en gecombineerde sales.”

De samenwerking tussen de vier omroeporganisaties komt naast de individuele verkoop van reclamezendtijd en die van ORN, Omroep Reclame Nederland, waarin alle Nederlandse regionale publieke omroepen samenwerken voor de verkoop van reclamezendtijd op landelijk niveau.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

Kom jij ons team versterken? We zoeken een secretaresse

Vind je het heerlijk om in te springen daar waar de drukte is, hou je van planningen en vind je het een uitdaging om agenda’s bij te houden?

01 11 2022

[LUISTER] Dutch Media Week: Podcast over 30 jaar regionale televisie

Luister naar de podcast over 30 jaar regionale televisie met omroeppionier Henny Everts en mediajournalist en schrijver Peter Schavemaker.

18 10 2022

Onderzoek Commissariaat van belang voor versterking lokale journalistiek

“Dat de regionale omroepen zo’n belangrijke rol spelen in de lokale informatievoorziening is een mooie en terechte waardering."

30 09 2022