RPO-begroting 2022: Regionale omroepen willen journalistiek duurzaam versterken

14-09-2021

We staan op ooghoogte met ons publiek, weten wat er in de regio leeft, waarborgen dat er nieuws en informatie is voor iedereen en versterken de regionale identiteit. Daar werken de meer dan duizend medewerkers van de regionale omroepen met hart en ziel aan. We werken samen met elkaar, met de NOS en met lokale omroepen. We verdiepen het landelijke nieuws en versterken de lokale journalistiek.

Einde maken aan witte vlekken
Regionale omroepen willen in de komende jaren een einde maken aan de witte vlekken in de nieuwsvoorziening in Nederland. Lokale journalisten aan het werk krijgen, aan het werk houden en nieuwsverhalen brengen op plekken waar nauwelijks media-aanbod is. Dat is het doel. De regionale omroepen zijn de verbindende schakel tussen lokale en landelijke publieke omroepen.

De regionale omroep heeft massa. Hij helpt de journalistiek te versterken op lokaal niveau en te verdiepen op landelijk niveau.

Verbinding tussen de lokale, regionale en landelijke publieke omroepen
In 2022 zijn de regionale omroepen betrokken bij verschillende projecten waarbij ruim honderd lokale journalisten worden ingezet met tijdelijke financiering van het ministerie van OCW. Het streven is om met 150 journalisten de versterking van de lokale journalistiek voor de lange termijn te borgen zodat de huidige investeringen en opgedane kennis niet verloren gaan. De structurele basis hiervoor is nog niet geregeld. Evenals demissionair minister Slob ziet de regionale omroep het belang van de verbinding tussen de lokale, regionale en landelijke publieke omroepen en gelooft de Regionale Publieke Omroep (RPO) in de toegevoegde waarde die publieke omroepen hebben. Ook in 2022 werkt de regionale omroep er hard aan om die meerwaarde te laten zien.

Foto: Erikjan Koopmans
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Judith Meeng nieuw lid raad van toezicht RPO

Judith Meeng is toegetreden tot de raad van toezicht van de RPO. De focus ligt op de terreinen van HR, communicatie en diversiteit & inclusie.

15 12 2022

Kom jij ons team versterken? We zoeken een secretaresse

Vind je het heerlijk om in te springen daar waar de drukte is, hou je van planningen en vind je het een uitdaging om agenda’s bij te houden?

01 11 2022

[LUISTER] Dutch Media Week: Podcast over 30 jaar regionale televisie

Luister naar de podcast over 30 jaar regionale televisie met omroeppionier Henny Everts en mediajournalist en schrijver Peter Schavemaker.

18 10 2022