Regionale omroep overal in de beste beeldkwaliteit

06-04-2020

De programma’s van de regionale omroep zijn vanaf nu overal in de beste beeldkwaliteit beschikbaar. Alle pakketaanbieders zijn nu technisch overgeschakeld van SD naar HD aanlevering. Dit betekent dat kijkers de programma’s van de dertien regionale omroepen op televisie en in de app van bijna elke provider in de beste beeldkwaliteit kunnen kijken. 

De regionale omroepen produceren hun programma’s in HD-kwaliteit. Om kijkers te kunnen laten genieten van deze kwaliteit, is de aanlevering naar providers van SD naar HD overgeschakeld. Om dit voor alle providers technisch mogelijk te maken, is er een nieuw centraal overnamepunt voor de televisie- en radiosignalen ingericht. Nu dit traject volledig is afgerond, kunnen alle kabelmaatschappijen de programma’s van de regionale omroep in HD-kwaliteit uitzenden.

Via de website en apps van de regionale omroepen zelf zijn de programma natuurlijk ook in de beste kwaliteit te zijn. Ook de abonnees van NLZIET kunnen de programma’s in HD zien. De satellietdistributie is niet gewijzigd.

Ontdek meer

Lokale en regionale omroepen bundelen krachten met journalistieke alliantie

De Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de Regionale Publieke Omroep (RPO) hebben een alliantie gesloten gericht op

15 02 2024

Broadcast Magazine: De week van Jan Müller

Deze week neemt Jan Müller, directeur-bestuurder Stichting Regionale Publieke Omroep, de lezers van Broadcast Magazine mee in zijn week.

13 06 2023

Jaarverslag 2022: Midden in de regio

Als maker en verspreider van regionaal nieuws en drager van de regionale cultuur staan we midden in de regio. Ga naar het online jaarverslag.

31 05 2023