Regionale omroep overal in de beste beeldkwaliteit

06-04-2020

De programma’s van de regionale omroep zijn vanaf nu overal in de beste beeldkwaliteit beschikbaar. Alle pakketaanbieders zijn nu technisch overgeschakeld van SD naar HD aanlevering. Dit betekent dat kijkers de programma’s van de dertien regionale omroepen op televisie en in de app van bijna elke provider in de beste beeldkwaliteit kunnen kijken. 

De regionale omroepen produceren hun programma’s in HD-kwaliteit. Om kijkers te kunnen laten genieten van deze kwaliteit, is de aanlevering naar providers van SD naar HD overgeschakeld. Om dit voor alle providers technisch mogelijk te maken, is er een nieuw centraal overnamepunt voor de televisie- en radiosignalen ingericht. Nu dit traject volledig is afgerond, kunnen alle kabelmaatschappijen de programma’s van de regionale omroep in HD-kwaliteit uitzenden.

Via de website en apps van de regionale omroepen zelf zijn de programma natuurlijk ook in de beste kwaliteit te zijn. Ook de abonnees van NLZIET kunnen de programma’s in HD zien. De satellietdistributie is niet gewijzigd.