Regionale omroep overal in de beste beeldkwaliteit

06-04-2020

De programma’s van de regionale omroep zijn vanaf nu overal in de beste beeldkwaliteit beschikbaar. Alle pakketaanbieders zijn nu technisch overgeschakeld van SD naar HD aanlevering. Dit betekent dat kijkers de programma’s van de dertien regionale omroepen op televisie en in de app van bijna elke provider in de beste beeldkwaliteit kunnen kijken. 

De regionale omroepen produceren hun programma’s in HD-kwaliteit. Om kijkers te kunnen laten genieten van deze kwaliteit, is de aanlevering naar providers van SD naar HD overgeschakeld. Om dit voor alle providers technisch mogelijk te maken, is er een nieuw centraal overnamepunt voor de televisie- en radiosignalen ingericht. Nu dit traject volledig is afgerond, kunnen alle kabelmaatschappijen de programma’s van de regionale omroep in HD-kwaliteit uitzenden.

Via de website en apps van de regionale omroepen zelf zijn de programma natuurlijk ook in de beste kwaliteit te zijn. Ook de abonnees van NLZIET kunnen de programma’s in HD zien. De satellietdistributie is niet gewijzigd.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

Kom jij ons team versterken? We zoeken een secretaresse

Vind je het heerlijk om in te springen daar waar de drukte is, hou je van planningen en vind je het een uitdaging om agenda’s bij te houden?

01 11 2022

[LUISTER] Dutch Media Week: Podcast over 30 jaar regionale televisie

Luister naar de podcast over 30 jaar regionale televisie met omroeppionier Henny Everts en mediajournalist en schrijver Peter Schavemaker.

18 10 2022

Onderzoek Commissariaat van belang voor versterking lokale journalistiek

“Dat de regionale omroepen zo’n belangrijke rol spelen in de lokale informatievoorziening is een mooie en terechte waardering."

30 09 2022