Regionale omroep krijgt met RegioStation eigen plek op WerkStation.tv

31-05-2022

Met de komst van RegioStation op WerkStation zetten de omroepen concrete stappen in hun ambitie de regionale journalistiek de komende jaren naar een hoger plan te tillen. Het aanbod aan trainingen en opleidingen voor journalisten van de regionale publieke omroepen heeft hiermee een eigen plek gekregen op de vernieuwde website van WerkStation.tv. Voor WerkStation betekent de komst van RegioStation een welkome uitbreiding van het aanbod en bereik.


De hoofdredacteuren van de regionale publieke omroepen hebben de wens uitgesproken te investeren in de verbetering van de regionale journalistiek. Daartoe zijn verschillende initiatieven genomen die vorige maand ook zijn vastgelegd in een journalistieke alliantie met de NOS. Eén van deze initiatieven betreft het aanbieden van doorlopende opleidings- en trainingsmogelijkheden voor de journalisten in de regio. Dat aanbod – variërend van cursussen, inspiratiebijeenkomsten en zogenoemde benen-op-tafelsessies waar journalisten van de regionale omroepen vooral van elkaar leren door kennis uit te wisselen – wordt nu bij elkaar gebracht op RegioStation.

Landelijke en regionale omroepen dichter bij elkaar
WerkStation is als mobiliteitsplatform onderdeel van het AWO-fonds Omroep, dé plek waar medewerkers van de publieke omroep terecht kunnen voor advies over hun loopbaan en om direct aan de slag te gaan met hun persoonlijke (loopbaan)ontwikkeling. Projectmanager Diane Driessen van WerkStation ziet voordelen in de komst van RegioStation. “Deze samenwerking zorgt voor een verdiepingsslag in het aanbod van journalistieke trainingen. Dat sluit heel goed aan bij de doelstellingen van het AWO-fonds; het stimuleren van opleiding en werkgelegenheid, het behoud en instroom van talent en een leven lang leren. Voor WerkStation is de toevoeging van RegioStation een positief signaal naar alle medewerkers van de publieke omroep.”

Het aanbod op RegioStation is vooralsnog uitsluitend bedoeld voor de journalisten van de regionale omroepen en te vinden via RegioStation | Voor Journalisten (werkstation.tv).

Foto: Wouter de Wilde

Ontdek meer

Lokale en regionale omroepen bundelen krachten met journalistieke alliantie

De Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de Regionale Publieke Omroep (RPO) hebben een alliantie gesloten gericht op

15 02 2024

Broadcast Magazine: De week van Jan Müller

Deze week neemt Jan Müller, directeur-bestuurder Stichting Regionale Publieke Omroep, de lezers van Broadcast Magazine mee in zijn week.

13 06 2023

Jaarverslag 2022: Midden in de regio

Als maker en verspreider van regionaal nieuws en drager van de regionale cultuur staan we midden in de regio. Ga naar het online jaarverslag.

31 05 2023