Regionale omroep krijgt met RegioStation eigen plek op WerkStation.tv

31-05-2022

Met de komst van RegioStation op WerkStation zetten de omroepen concrete stappen in hun ambitie de regionale journalistiek de komende jaren naar een hoger plan te tillen. Het aanbod aan trainingen en opleidingen voor journalisten van de regionale publieke omroepen heeft hiermee een eigen plek gekregen op de vernieuwde website van WerkStation.tv. Voor WerkStation betekent de komst van RegioStation een welkome uitbreiding van het aanbod en bereik.


De hoofdredacteuren van de regionale publieke omroepen hebben de wens uitgesproken te investeren in de verbetering van de regionale journalistiek. Daartoe zijn verschillende initiatieven genomen die vorige maand ook zijn vastgelegd in een journalistieke alliantie met de NOS. Eén van deze initiatieven betreft het aanbieden van doorlopende opleidings- en trainingsmogelijkheden voor de journalisten in de regio. Dat aanbod – variërend van cursussen, inspiratiebijeenkomsten en zogenoemde benen-op-tafelsessies waar journalisten van de regionale omroepen vooral van elkaar leren door kennis uit te wisselen – wordt nu bij elkaar gebracht op RegioStation.

Landelijke en regionale omroepen dichter bij elkaar
WerkStation is als mobiliteitsplatform onderdeel van het AWO-fonds Omroep, dé plek waar medewerkers van de publieke omroep terecht kunnen voor advies over hun loopbaan en om direct aan de slag te gaan met hun persoonlijke (loopbaan)ontwikkeling. Projectmanager Diane Driessen van WerkStation ziet voordelen in de komst van RegioStation. “Deze samenwerking zorgt voor een verdiepingsslag in het aanbod van journalistieke trainingen. Dat sluit heel goed aan bij de doelstellingen van het AWO-fonds; het stimuleren van opleiding en werkgelegenheid, het behoud en instroom van talent en een leven lang leren. Voor WerkStation is de toevoeging van RegioStation een positief signaal naar alle medewerkers van de publieke omroep.”

Het aanbod op RegioStation is vooralsnog uitsluitend bedoeld voor de journalisten van de regionale omroepen en te vinden via RegioStation | Voor Journalisten (werkstation.tv).

Foto: Wouter de Wilde
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Kom jij ons team versterken? We zoeken een secretaresse

Vind je het heerlijk om in te springen daar waar de drukte is, hou je van planningen en vind je het een uitdaging om agenda’s bij te houden?

01 11 2022

[LUISTER] Dutch Media Week: Podcast over 30 jaar regionale televisie

Luister naar de podcast over 30 jaar regionale televisie met omroeppionier Henny Everts en mediajournalist en schrijver Peter Schavemaker.

18 10 2022

Onderzoek Commissariaat van belang voor versterking lokale journalistiek

“Dat de regionale omroepen zo’n belangrijke rol spelen in de lokale informatievoorziening is een mooie en terechte waardering."

30 09 2022