Programma’s regionale omroep ook de komende jaren bij NLZIET te bekijken

22-12-2021

De televisieprogramma’s van de regionale publieke omroep zijn net als de afgelopen jaren ook de komende jaren bij NLZIET te bekijken. Het gaat om de live- en replaystreams van alle dertien regionale omroepen. NLZIET is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en Talpa TV. Ook de programma’s van de dertien regionale omroepen zijn bij NLZIET (terug) te kijken.

Nieuws, cultuur en evenementen
De programma’s van de regionale omroep met nieuws, cultuur en evenementen, worden door de samenwerking met NLZIET aan nog meer kijkers aangeboden. Het programma-aanbod van de dertien regionale publieke omroepen bestaat naast nieuws ook uit programma’s over bijvoorbeeld cultuur, natuur, historie en sport. Daarnaast worden er jaarlijks meer dan 200 evenementen en meer dan 70 documentaires uitgezonden.

Ambitie
De samenwerking van NLZIET en de regionale omroepen sluit aan op de ambitie van het nieuwe kabinet. Jan Müller, bestuurder Regionale Publieke Omroep (RPO): “In het coalitieakkoord schrijven VVD, D66, CDA en ChristenUnie dat ze de maatregelen uit de visiebrief over de toekomst van het mediabestel voortzetten. Bijvoorbeeld het versterken van de samenwerking door publieke en private mediapartijen om Nederlandse content gezamenlijk aan te bieden. Onze samenwerking met NLZIET sluit volledig aan op deze ambitie.”

Samenwerking
Niels Baas: “De samenwerking tussen NLZIET en de regionale omroep liep al direct vanaf de start zeer voorspoedig en ik ben daarom blij dat we deze ook komende jaren zullen continueren. Het tv-aanbod van NLZIET is dit jaar gegroeid naar boven de 175 duizend programma’s, waarmee we het grootste content aanbod van alle SVOD-platformen in Nederland kunnen bieden. Met het aanbod van alle regionale omroepen blijft NLZIET ook in de toekomst een volwaardig en voordeliger alternatief voor het traditionele tv-abonnement.”

NLZIET
NLZIET is een samenwerking tussen de Nederlandse Publieke Omroep, RTL Nederland en Talpa TV. Ook de programma’s van de dertien regionale omroepen zijn bij NLZIET (terug) te kijken. Het gaat om de televisieprogramma’s van RTV Noord, Omrop Fryslân, NH Nieuws, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Flevoland, RTV Utrecht, Omroep West, Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Jaarverslag 2022: Midden in de regio

Als maker en verspreider van regionaal nieuws en drager van de regionale cultuur staan we midden in de regio. Ga naar het online jaarverslag.

31 05 2023

Brandbrief mediacoalitie voor behoud van persalarmeringen

Een brede coalitie van mediapartijen roept minister van Justitie en Veiligheid op om het systeem van automatische persalarmeringen in stand te houden.

30 03 2023

Regionale omroepen en Kieskompas lanceren stemhulp Provinciale Statenverkiezingen

Het Kieskompas speelt per provincie in op thema’s die er spelen. De stellingen zijn opgesteld door journalisten van de regionale omroepen.

13 02 2023