PersVeilig: 272 meldingen van bedreiging en/of fysiek geweld

05-01-2022

In het afgelopen jaar hebben 272 journalisten melding gedaan bij PersVeilig. Het gaat om incidenten als bedreiging en fysiek geweld. PersVeilig is een gezamenlijk initiatief van de Nederlandse Vereniging van Journalisten, het Genootschap van Hoofdredacteuren, Politie Nederland en het Openbaar Ministerie en heeft tot doel de positie van journalisten te versterken tegen geweld en agressie op straat, op social media en/of via juridische claims.

Zie ook bericht NOS: Aantal meldingen bedreigde journalisten in 2021 verdubbeld.

Elke journalist moet zonder gevaar kunnen werken. Blijf niet zitten na een bedreiging of incident. PersVeilig helpt.

Geweld tegen journalisten is onder geen enkele omstandigheid geoorloofd. Zij moeten hun werk kunnen doen zonder bedreiging of agressie. Ook wij staan voor persvrijheid en voor journalisten!

Auteur: Regionale Publieke Omroep