RegioNED vanaf vandaag ook te zien bij Omroep MAX op NPO 2

14-01-2022

Omroep MAX en de dertien regionale publieke omroepen versterken hun samenwerking door RegioNED op NPO 2 uit te gaan zenden. In RegioNED zijn de meest opmerkelijke verhalen van de regionale omroep te zien. RegioNED is vanaf vandaag, vrijdag 14 januari, iedere vrijdag te zien in Noord-Zuid-Oost-West van Omroep MAX op NPO 2.

Samenwerking past in traditie Omroep MAX
Omroep MAX en de regionale omroepen werken al ruim een jaar samen bij het televisieprogramma Noord-Zuid-Oost-West. Het programma is iedere werkdag na het NOS Journaal Regio te zien op NPO 2. In het nieuwe jaar hebben dagelijks gemiddeld 300.000 kijkers uit het hele land naar Noord-Zuid-Oost-West gekeken. De verhalen van RegioNED krijgen vanaf nu een vaste plek: Op vrijdag brengt RegioNED verhalen over klein, menselijk nieuws. Van maandag tot en met donderdag blijft Omroep MAX de mooiste documentaires, achtergrondprogramma’s en persoonlijke verhalen van de dertien regionale omroepen een podium bieden. De samenwerking met de regionale omroep past in de traditie van Omroep Max.

Opmerkelijke verhalen over klein geluk of klein leed
RegioNED wordt gemaakt door Bureau Regio, het journalistieke samenwerkingsverband tussen de dertien regionale omroepen en de NOS. Matthijs Nieuwenhuijs, hoofdredacteur van Bureau Regio, is verheugd dat door deze samenwerking ook kleine verhalen een groot bereik krijgen op NPO2: “RegioNED vertelt verhalen van mensen die normaal niet in het nieuws zijn. Opmerkelijke verhalen over klein geluk of klein leed. Mooie, grappige, ontroerende gebeurtenissen van mensen uit alle regio’s krijgen volop de ruimte bij RegioNED. De kracht van het programma is dat het juist gaat over gewone mensen van dichtbij.”

Ook op NPO 1 Extra
RegioNED wordt dagelijks samengesteld door Bureau Regio uit de meest opvallende reportages van de regionale omroepen Denk hierbij aan een portret van een Haarlemmer die een boot maakt op een 3-d printer; gemaakt van plastic afval uit de oceaan of de moeilijke zoektocht naar mensen die de vele historische kerkorgels in Groningen willen bespelen. Het programma wordt ook uitgezonden door acht regionale omroepen en is vanaf 17 januari dagelijks om 12.45 uur te zien op NPO 1 Extra via de NPO app, op kanaal 81 bij de grote kabelaars en via NLZIET.

RegioNED is iedere vrijdag om 18.28 uur, direct na het NOS Journaal Regio, te zien bij Omroep MAX op NPO 2.

Ontdek meer

Lokale en regionale omroepen bundelen krachten met journalistieke alliantie

De Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de Regionale Publieke Omroep (RPO) hebben een alliantie gesloten gericht op

15 02 2024

Broadcast Magazine: De week van Jan Müller

Deze week neemt Jan Müller, directeur-bestuurder Stichting Regionale Publieke Omroep, de lezers van Broadcast Magazine mee in zijn week.

13 06 2023

Jaarverslag 2022: Midden in de regio

Als maker en verspreider van regionaal nieuws en drager van de regionale cultuur staan we midden in de regio. Ga naar het online jaarverslag.

31 05 2023