Nieuwsredacties eren Peter R. de Vries

19-07-2021

Op donderdag 15 juli is Peter R. de Vries overleden als gevolg van de aanslag van dinsdag 6 juli. Hij is in het bijzijn van zijn familieleden gestorven. Hij was 64 jaar. “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen”, schrijven zijn nabestaanden in een verklaring. “We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.”

De misdaadjournalist werd op dinsdag 6 juli rond 19.30 uur onder vuur genomen in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Daarbij werd hij in zijn hoofd geraakt. De moordaanslag was niet ver van de studio van tv-programma RTL Boulevard, waar hij die avond als deskundige te gast was geweest.

In een overlijdensbericht eren nieuwsredacties Peter R. de Vries. Het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren noemt Peter R. de Vries “een icoon voor de Nederlandse journalistiek en ongekende steun voor talloze mensen.”

Belangstellenden kunnen komende woensdag 21 juli afscheid nemen van Peter R. de Vries. Van 11.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds is in theater Carré in Amsterdam de gelegenheid om langs de baar te lopen en een korte groet te brengen. Een dag later is er in besloten kring het afscheid voor familie en dierbaren.

Auteur: Regionale Publieke Omroep