Mario van Santen gaat trainingsprogramma regionale omroepen opstellen

07-12-2021

De komende jaren gaan de regionale omroepen extra investeren in de training- en opleiding van journalisten. Met de komst van Mario Van Santen als coördinator trainingen en opleidingen willen de regionale omroepen hun krachten nog meer bundelen en de samenwerking in opleiding en training verder uitbouwen. Van Santen gaat in zowel Hilversum als de regio’s in heel het land aan de slag. Dit willen we niet alleen doen, maar samen met partners als het WerkStation en de NOS.

Efficiënte wijze
“Er is enorm veel kennis, ervaring en talent bij de regionale omroepen. Die willen we beter gebruiken en inzetten door van elkaar te leren. Hierdoor kunnen we op efficiënte wijze onze kwalitatief hoogwaardige publieke nieuwsvoorziening op zowel landelijk als regionaal niveau verder verankeren en verstevigen ” zegt hoofdredacteur Matthijs Nieuwenhuis van Bureau Regio, het samenwerkingsverband tussen de NOS en de regionale omroepen.

Opleidingsbehoefte
Mario van Santen gaat elk jaar bekijken waar actuele training en opleidingsbehoefte liggen. “De maatschappij is volop in beweging en dat vraagt veel van de journalistiek. We leven in een wereld met nepnieuws en internetbubbels. Ook de journalistiek ligt in toenemende mate onder vuur. Dit vraagt goede opleiding van iedereen die bij de regionale omroep werkt.”

Elkaar versterken
“Training en opleiding is door de maatschappelijke ontwikkelingen enorm belangrijk,” aldus van Santen. “Ik ben volop bezig met een werkprogramma vol relevante trainingen, samen met onze partners. Alles vanuit de gedachte dat het delen van kennis elkaar kan versterken. We gebruiken optimaal de kennis en ervaring die er al is binnen de regionale omroepen. Waar nodig huren we die extern in.”

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

RegioNED vanaf vandaag ook te zien bij Omroep MAX op NPO 2

Omroep MAX en de dertien regionale publieke omroepen versterken hun samenwerking door RegioNED op NPO 2 uit te gaan zenden.

14 01 2022

Gunay Uslu (D66) beëdigd tot staatssecretaris Cultuur en Media

"Ik wil werken aan een bloeiend cultureel leven. Daarnaast maak ik me sterk voor media en journalistiek.”

11 01 2022

PersVeilig: 272 meldingen van bedreiging en/of fysiek geweld

In het afgelopen jaar hebben 272 journalisten melding gedaan bij PersVeilig. Het gaat om incidenten als bedreiging en fysiek geweld.

05 01 2022