Lokale omroep RTV NOF als ankerpunt voor Omrop Fryslân

01-07-2021

Marco Keizer werd drie jaar geleden gevraagd om tijdelijk bestuursvoorzitter bij RTV NOF in Noordoost Friesland te worden. RTV NOF was een omroep die op dat moment uit louter vrijwilligers bestond. Na drie jaar zit hij er nog steeds en werkt de omroep intussen samen met de NOS en Omrop Fryslân. Ook is er een fusie gerealiseerd met RTV Kanaal 30 en zijn er zeven journalisten werkzaam. In Broadcast Magazine vertelt Keizer over samenwerking: “De relatie met Omrop Fryslân is bij ons altijd goed geweest en op basis van wederzijds respect. Samenwerking met de regio is echt niet alleen maar goed voor lokale omroepen. De regio had ons ook nodig want ook zij moesten het nieuws in de regio met minder mensen doen dan ze gewend waren. Voor de regionale omroep is het ook handig dat ze nu op een ankerplaats in de regio mensen neer kunnen zetten, die van daar uit het nieuws in de gaten houden.”

Lees hier het volledige verhaal.

Auteur: Regionale Publieke Omroep