Jubileumshow ’30 Jaar TV Oost’ met memorabele programma’s en fragmenten

25-10-2022

Zondag 2 oktober was het precies 30 jaar geleden dat de eerste televisie-uitzending van TV Oost te zien was. Daarmee was de allereerste regionale televisiezender van Nederland een feit. Op zaterdag 29 oktober sluit RTV Oost de jubileummaand af met een jubileumshow. In het programma ’30 Jaar TV Oost’ zijn TV Oost-oprichter Henny Everts en vele andere TV Oost-coryfeeën te gast.

Jubileumshow
In de jubileumshow ’30 jaar TV Oost’ op zaterdag 29 oktober is pionier en oprichter van TV Oost, Hennie Everts, te gast. Hij schreef samen met Peter Schavemaker zijn biografie ‘Jongen van Kotte’, waarin de opkomst van de regionale omroep voor Overijssel natuurlijk niet ontbreekt. De regionale omroep van Overijssel blikt met hem en vele andere TV Oost-coryfeeën terug op de afgelopen 30 jaar regionale televisie: Van Jonge Leu en Oale Groond, de Hunnen, Regiotap, Studio Oost, En Dan Nog Even Dit en De Nachtbraker. Ook waren er in die dertig jaar opvallende nieuwsuitzendingen zoals rondom de vuurwerkramp in Enschede, de crash van de F16 in Hengelo, de Deventer Moordzaak en de euforie rondom het landskampioenschap van FC Twente. Het wordt een tv-avond met de meest memorabele programma’s en fragmenten uit 30 jaar regionale televisie in Overijssel.

De jubileumshow ’30 Jaar TV Oost’ is zaterdag 29 oktober om 18.00 uur te zien op TV Oost. De uitzending wordt dezelfde avond herhaald om 23.00 uur en op zondag 30 oktober om 12.00 en 15.30 uur. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

Foto: RTV Oost

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023