Jubileumshow ’30 Jaar TV Oost’ met memorabele programma’s en fragmenten

25-10-2022

Zondag 2 oktober was het precies 30 jaar geleden dat de eerste televisie-uitzending van TV Oost te zien was. Daarmee was de allereerste regionale televisiezender van Nederland een feit. Op zaterdag 29 oktober sluit RTV Oost de jubileummaand af met een jubileumshow. In het programma ’30 Jaar TV Oost’ zijn TV Oost-oprichter Henny Everts en vele andere TV Oost-coryfeeën te gast.

Jubileumshow
In de jubileumshow ’30 jaar TV Oost’ op zaterdag 29 oktober is pionier en oprichter van TV Oost, Hennie Everts, te gast. Hij schreef samen met Peter Schavemaker zijn biografie ‘Jongen van Kotte’, waarin de opkomst van de regionale omroep voor Overijssel natuurlijk niet ontbreekt. De regionale omroep van Overijssel blikt met hem en vele andere TV Oost-coryfeeën terug op de afgelopen 30 jaar regionale televisie: Van Jonge Leu en Oale Groond, de Hunnen, Regiotap, Studio Oost, En Dan Nog Even Dit en De Nachtbraker. Ook waren er in die dertig jaar opvallende nieuwsuitzendingen zoals rondom de vuurwerkramp in Enschede, de crash van de F16 in Hengelo, de Deventer Moordzaak en de euforie rondom het landskampioenschap van FC Twente. Het wordt een tv-avond met de meest memorabele programma’s en fragmenten uit 30 jaar regionale televisie in Overijssel.

De jubileumshow ’30 Jaar TV Oost’ is zaterdag 29 oktober om 18.00 uur te zien op TV Oost. De uitzending wordt dezelfde avond herhaald om 23.00 uur en op zondag 30 oktober om 12.00 en 15.30 uur. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

Foto: RTV Oost
Auteur: RTV Oost

Gerelateerde berichten

Luuk Sijbring nieuwe hoofdredacteur RTV Noord

"Met zijn ervaring en zijn kennis van onze provincie past Sijbring als geen ander bij onze doelstelling om het bereik verder uit te bouwen en te versterken."

02 12 2022

Online nieuwsartikelen van Omroep Flevoland nu in tien andere talen te lezen

De nieuwsartikelen van Omroep Flevoland zijn niet alleen meer in het Nederlands te lezen maar ook in tien andere talen.

01 12 2022

NH heeft een nieuw uiterlijk en een nieuw adres

"Wij bieden de mensen in de regio een onmisbare stem voor kleine en grote verhalen over ongemak, moed, blijdschap en zelfredzaamheid."

28 11 2022