Jubileumshow ’30 Jaar TV Oost’ met memorabele programma’s en fragmenten

25-10-2022

Zondag 2 oktober was het precies 30 jaar geleden dat de eerste televisie-uitzending van TV Oost te zien was. Daarmee was de allereerste regionale televisiezender van Nederland een feit. Op zaterdag 29 oktober sluit RTV Oost de jubileummaand af met een jubileumshow. In het programma ’30 Jaar TV Oost’ zijn TV Oost-oprichter Henny Everts en vele andere TV Oost-coryfeeën te gast.

Jubileumshow
In de jubileumshow ’30 jaar TV Oost’ op zaterdag 29 oktober is pionier en oprichter van TV Oost, Hennie Everts, te gast. Hij schreef samen met Peter Schavemaker zijn biografie ‘Jongen van Kotte’, waarin de opkomst van de regionale omroep voor Overijssel natuurlijk niet ontbreekt. De regionale omroep van Overijssel blikt met hem en vele andere TV Oost-coryfeeën terug op de afgelopen 30 jaar regionale televisie: Van Jonge Leu en Oale Groond, de Hunnen, Regiotap, Studio Oost, En Dan Nog Even Dit en De Nachtbraker. Ook waren er in die dertig jaar opvallende nieuwsuitzendingen zoals rondom de vuurwerkramp in Enschede, de crash van de F16 in Hengelo, de Deventer Moordzaak en de euforie rondom het landskampioenschap van FC Twente. Het wordt een tv-avond met de meest memorabele programma’s en fragmenten uit 30 jaar regionale televisie in Overijssel.

De jubileumshow ’30 Jaar TV Oost’ is zaterdag 29 oktober om 18.00 uur te zien op TV Oost. De uitzending wordt dezelfde avond herhaald om 23.00 uur en op zondag 30 oktober om 12.00 en 15.30 uur. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

Foto: RTV Oost
Auteur: RTV Oost

Gerelateerde berichten

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

04 04 2023

Verslaggevers RTV Noord winnen Saskia Stuivelingprijs

Tristan Braakman en Mario Miskovic krijgen de prijs de verslaggeving van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen.

07 03 2023