Journalisten Haarlem105 en NH Nieuws vormen gezamenlijke nieuwsredactie

08-10-2021

“Ik richt me als journalist volledig op Haarlem. Met journalisten van Haarlem105 en NH Nieuws vormen we een gezamenlijke nieuwsredactie. We bespreken iedere ochtend welk nieuws we de komende dagen gaan behandelen en wisselen we ideeën uit. Mijn redactie is een leuk team met een duidelijke focus. Bovendien zijn er mensen waar ik van kan leren en waaraan ik mij kan optrekken,” aldus Michael van der Putten in gesprek met Broadcast Magazine.

Voor het eerst werken drie publieke lagen van het publieke bestel, lokale omroepen, regionale omroepen en de NOS, samen. In het project ‘Versterking Lokale Journalistiek door Samenwerking bundelen lokale omroepen, regionale omroepen en de NOS journalistieke kracht en kennis. De samenwerking van de drie lagen van het publieke bestel moet zorgen voor een verrijking en verbetering van de kwaliteit van de lokale berichtgeving. Michael van der Putten is één van de 63 journalisten. Hij richt zich voor NH Nieuws en Haarlem105 volledig op Haarlems nieuws.

“Natuurlijk ben ik trots op de verhalen die ook door de NOS worden uitgezonden; dat werkt heel stimulerend.”

Naast dit project zijn er nog twee projecten om de lokale journalistiek te versterken. Lokale en regionale omroepen werken samen in het ‘Wittevlekkenplan’ en regionale omroepen hebben individuele regelingen.

Het volledige gesprek is hier te lezen.

Foto: Broadcast Magazine

Ontdek meer

Lokale en regionale omroepen bundelen krachten met journalistieke alliantie

De Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de Regionale Publieke Omroep (RPO) hebben een alliantie gesloten gericht op

15 02 2024

Broadcast Magazine: De week van Jan Müller

Deze week neemt Jan Müller, directeur-bestuurder Stichting Regionale Publieke Omroep, de lezers van Broadcast Magazine mee in zijn week.

13 06 2023

Jaarverslag 2022: Midden in de regio

Als maker en verspreider van regionaal nieuws en drager van de regionale cultuur staan we midden in de regio. Ga naar het online jaarverslag.

31 05 2023