Jan Müller: Samenwerking binnen bestel cruciaal

28-09-2023

Nu de Tweede Kamer maar weinig onderwerpen controversieel heeft verklaard kan het debat over de Visiebrief van staatssecretaris Uslu op 5 oktober gewoon doorgaan. Haar brief gaat expliciet over de lokale omroepen, maar Jan Müller, bestuurder van de RPO (Regionale Publieke Omroep), hoopt dat de Kamer de discussie breder trekt. ‘Laat de samenwerking tussen de lagen in het hele publieke bestel een prikkel blijven.’ Spreekbuis.nl heeft een verhaal opgetekend met Jan.

Op 5 oktober debatteert de Tweede Kamer over de Visiebrief van staatssecretaris Uslu, die alleen de lokale omroepen betreft. De brief gaat onder meer over de (verdere) professionalisering van de lokale omroepen, die hoofdzakelijk op vrijwilligers draaien, en de financiering van de omroepen. Uitstekend, vindt Müller, maar kijk vooral breder. ‘Een visie op alleen de lokale omroepen is te beperkt. Het bestel kent drie lagen: een landelijke, een regionale en een lokale. Die staan niet los van elkaar, die moet je in samenhang zien.’

Lees het volledige verhaal op Spreekbuis.nl

Foto: Eric Brinkhorst
Auteur: Spreekbuis.nl / bas Nieuwenhuijs

Gerelateerde berichten

Sintvoorieder1: Record bij actie van Radio West en lokale omroepen

Nadat Den Haag FM al actievoerde voor Sintvoorieder1 werd de inzameling door Omroep West breder uitgerold naar meer lokale omroepen.

25 11 2023

Tweede Kamerverkiezingen bij regionale omroep: Iedere regio telt

Meer dan ooit telt iedere regio, ook voor politiek Den Haag. De regionale omroepen zetten bij Tweede Kamerverkiezingen het publiek centraal.

10 11 2023

Broadcast Magazine over digitale transformatie bij de regio

De dertien regionale publieke omroepen zetten hun tanden in de (digitale) uitdaging.

06 11 2023