Demissionair minister Slob na werkbezoek L1: “Prachtige samenwerking”

04-10-2021

Demissionair minister Slob was maandag 4 oktober voor een werkbezoek in Zuid-Limburg. Na zijn bezoek aan het VMBO Maastricht bezocht hij de regionale omroep L1. Op de redactie in Maastricht liet hij zich informeren over projecten waarbij journalisten bij lokale omroepen zijn gestationeerd. De dertien regionale omroepen werken in drie projecten aan het versterken van de lokale journalistiek door samen te werken met de NOS en/of de lokale omroep. Het project ‘Versterken Lokale Journalistiek door Samenwerking’ is de uitwerking van een plan uit de Visiebrief van Slob.

Op uitnodiging van L1-journalist Jan de Koning bracht Slob een werkbezoek aan de regionale omroep. Op de redactie van L1 sprak hij naast De Koning, die coördinator lokale omroepen bij L1 is, ook met twee journalisten die bij de lokale omroep zijn gestationeerd. De achtergronden en praktijkervaring over hun werk bij de lokale omroep van Echt-Susteren (SOL2) en Venlo (Omroep Venlo) onderstreepten het belang van de samenwerking.

In gesprek met L1 Radio gaf demissionair minister Slob het belang van het versterken van de lokale journalistiek aan. “We zagen dat het aantal journalisten bij de gemeenteraad steeds minder werd en soms waren ze helemaal niet aanwezig. Dat is natuurlijk niet goed voor onze democratie.” Zo’n 125 journalisten zijn momenteel dankzij de drie projecten door heel Nederland aan het werk. Of de eenjarige projecten worden verlengd, kon de demissionair minister voor de microfoon van L1 Radio nog niet zeggen. Na zijn bezoek aan L1 liet Slob op Twitter weten dat er een prachtige samenwerking is tussen de NOS, de regionale omroepen en de lokale omroepen.

Meer over de projecten en samenwerking is hier te vinden.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Digital News Report: 82% van Nederlanders checkt dagelijks het nieuws

Het podcastgebruik is in 2022 verder toegenomen. Maandelijks gebruikt bijna een derde van de Nederlanders podcasts; vooral jongeren.

15 06 2022

Regionale omroep krijgt met RegioStation eigen plek op WerkStation.tv

Het aanbod aan trainingen en opleidingen voor de regionale omroep heeft hiermee een eigen plek gekregen op de vernieuwde website van WerkStation.tv.

31 05 2022

AVROTROS gaat samenwerking aan met Philip Bloemendal Prijs

Ook de Regionale Publieke Omroep, een kweekvijver voor jong presentatietalent, heeft zich verbonden aan de prijs.

31 05 2022