Demissionair minister Slob na werkbezoek L1: “Prachtige samenwerking”

04-10-2021

Demissionair minister Slob was maandag 4 oktober voor een werkbezoek in Zuid-Limburg. Na zijn bezoek aan het VMBO Maastricht bezocht hij de regionale omroep L1. Op de redactie in Maastricht liet hij zich informeren over projecten waarbij journalisten bij lokale omroepen zijn gestationeerd. De dertien regionale omroepen werken in drie projecten aan het versterken van de lokale journalistiek door samen te werken met de NOS en/of de lokale omroep. Het project ‘Versterken Lokale Journalistiek door Samenwerking’ is de uitwerking van een plan uit de Visiebrief van Slob.

Op uitnodiging van L1-journalist Jan de Koning bracht Slob een werkbezoek aan de regionale omroep. Op de redactie van L1 sprak hij naast De Koning, die coördinator lokale omroepen bij L1 is, ook met twee journalisten die bij de lokale omroep zijn gestationeerd. De achtergronden en praktijkervaring over hun werk bij de lokale omroep van Echt-Susteren (SOL2) en Venlo (Omroep Venlo) onderstreepten het belang van de samenwerking.

In gesprek met L1 Radio gaf demissionair minister Slob het belang van het versterken van de lokale journalistiek aan. “We zagen dat het aantal journalisten bij de gemeenteraad steeds minder werd en soms waren ze helemaal niet aanwezig. Dat is natuurlijk niet goed voor onze democratie.” Zo’n 125 journalisten zijn momenteel dankzij de drie projecten door heel Nederland aan het werk. Of de eenjarige projecten worden verlengd, kon de demissionair minister voor de microfoon van L1 Radio nog niet zeggen. Na zijn bezoek aan L1 liet Slob op Twitter weten dat er een prachtige samenwerking is tussen de NOS, de regionale omroepen en de lokale omroepen.

Meer over de projecten en samenwerking is hier te vinden.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Judith Meeng nieuw lid raad van toezicht RPO

Judith Meeng is toegetreden tot de raad van toezicht van de RPO. De focus ligt op de terreinen van HR, communicatie en diversiteit & inclusie.

15 12 2022

Kom jij ons team versterken? We zoeken een secretaresse

Vind je het heerlijk om in te springen daar waar de drukte is, hou je van planningen en vind je het een uitdaging om agenda’s bij te houden?

01 11 2022

[LUISTER] Dutch Media Week: Podcast over 30 jaar regionale televisie

Luister naar de podcast over 30 jaar regionale televisie met omroeppionier Henny Everts en mediajournalist en schrijver Peter Schavemaker.

18 10 2022