AVROTROS gaat samenwerking aan met Philip Bloemendal Prijs

31-05-2022

AVROTROS gaat een samenwerking aan met de Philip Bloemendal Prijs en is hiermee de nieuwe mediapartner van de tweejaarlijkse prestigieuze stimuleringsprijs voor jonge, talentvolle presentatoren. Ook de Regionale Publieke Omroep, een kweekvijver voor jong presentatietalent, heeft zich verbonden aan de prijs. AVROTROS besteedt aandacht aan de prijs en de uitreiking daarvan op radio, die plaatsvindt op 8 december.

Bart Barnas, mediadirecteur AVROTROS: “Deze prijs stimuleert alle jonge journalisten om hun eigen geluid te vinden en te laten horen. Als een van de grootste publieke omroepen hebben we de taak om talenten te herkennen en op te leiden tot professionals. Op die manier dragen we bij aan de ontwikkeling van het journalistieke vak dat een onmisbare bijdrage levert aan onze samenleving.”

Ook de Regionale Publieke Omroep, een kweekvijver voor jong presentatietalent, heeft zich verbonden aan de prijs.

De prijs is vernoemd naar Philip Bloemendal die, met zijn karakteristieke stemgeluid, bekend werd als presentator en directeur van het Polygoonjournaal. Zijn weduwe Mieke Bloemendal is initiatiefnemer van de prijs: “Wij zijn ongelooflijk blij dat AVROTROS de Philip Bloemendal Prijs omarmt door het belang te zien van zorgvuldig taalgebruik in de media en daarnaast ook jong journalistiek presentatietalent wil helpen bij een verdere professionele ontwikkeling.”

Stimuleringsprijs
De Stichting Philip Bloemendal Fonds vindt het belangrijk dat het kwaliteitsbesef door wordt gegeven aan nieuwe generaties journalistieke presentatoren. De prijs dient als springplank voor de carrière van jonge presentatietalenten.

De aangemelde kandidaten worden door een vakjury onder meer beoordeeld op het zorgvuldig en doelmatig gebruik van de Nederlandse taal, hun stem, spraak, formulering en aspecten van persoonlijke presentatie. De winnaar krijgt een geldprijs, zodat hij/zij zich verder kan ontwikkelen op zijn/haar vakgebied.

Oud-winnaars
Eerdere winnaars zijn Sosha Duysker (2020), Saskia Houttuin (2018), Eva Cleven (2016), Arman Avsaroglu (2014), Luuk Ikink (2012), Ajouad el-Miloudi (2010), Sofie van den Enk (2008), Wouter Zwart (2006), Lucella Carasso (2004) en Brecht van Hulten (2002).

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Judith Meeng nieuw lid raad van toezicht RPO

Judith Meeng is toegetreden tot de raad van toezicht van de RPO. De focus ligt op de terreinen van HR, communicatie en diversiteit & inclusie.

15 12 2022

Kom jij ons team versterken? We zoeken een secretaresse

Vind je het heerlijk om in te springen daar waar de drukte is, hou je van planningen en vind je het een uitdaging om agenda’s bij te houden?

01 11 2022

[LUISTER] Dutch Media Week: Podcast over 30 jaar regionale televisie

Luister naar de podcast over 30 jaar regionale televisie met omroeppionier Henny Everts en mediajournalist en schrijver Peter Schavemaker.

18 10 2022