Redacties nemen zoutwinning in Noordelijke provincies onder de loep

15-10-2019

Wat zijn de gevolgen van zoutwinning en wat is eigenlijk het belang van zout? Omrop Fryslân, RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost en Follow the Money hebben samen de zoutwinningssector onder de loep genomen. Deze week publiceren ze op hun verschillende media de resultaten van dat onderzoek.

De vier noordelijke regionale omroepen zetten eerder dit jaar samen met onderzoeksjournalistiek platform Follow the Money de ‘Noord & Oost Pitch’ uit. Inwoners van Fryslân, Groningen, Drenthe en Overijssel konden een onderwerp pitchen waarvan zij vinden dat er meer onderzoek naar gedaan moet worden. Jakoba Gräper uit Veendam won de pitch. Zij stelde voor om de zoutwinningssector eens goed onder de loep te nemen. In alle vier de provincies spelen verhalen die te maken hebben met de gevolgen van zoutwinning.

Omrop Fryslân, RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost en Follow the Money brengen deze week op radio, televisie en online de verhalen over de verschillende kanten van zoutwinning in de vier noordelijke provincies.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022