Redacties nemen zoutwinning in Noordelijke provincies onder de loep

15-10-2019

Wat zijn de gevolgen van zoutwinning en wat is eigenlijk het belang van zout? Omrop Fryslân, RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost en Follow the Money hebben samen de zoutwinningssector onder de loep genomen. Deze week publiceren ze op hun verschillende media de resultaten van dat onderzoek.

De vier noordelijke regionale omroepen zetten eerder dit jaar samen met onderzoeksjournalistiek platform Follow the Money de ‘Noord & Oost Pitch’ uit. Inwoners van Fryslân, Groningen, Drenthe en Overijssel konden een onderwerp pitchen waarvan zij vinden dat er meer onderzoek naar gedaan moet worden. Jakoba Gräper uit Veendam won de pitch. Zij stelde voor om de zoutwinningssector eens goed onder de loep te nemen. In alle vier de provincies spelen verhalen die te maken hebben met de gevolgen van zoutwinning.

Omrop Fryslân, RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost en Follow the Money brengen deze week op radio, televisie en online de verhalen over de verschillende kanten van zoutwinning in de vier noordelijke provincies.