Week van de Diversiteit bij RTV Oost

03-10-2022

Van 4 t/m 7 oktober besteedt RTV Oost aandacht aan de Week van de Diversiteit. Dat doen de regionale omroep met het programma ‘THUIS met Boudewijn & Typhoon’. Regisseur/artistiek directeur Boudewijn Koops en rapper/zanger/motivational speaker Typhoon (Glen de Randamie) gaan op zoek naar antwoorden op lastige vragen over inclusie.

Expert
In het programma Bij Oost | Vandaag schuift elke dag een speciale gast aan om over diversiteit te praten. Expert en adviseur op gebied van inclusie en diversiteit, publicist en islam-deskundige Enis Odaci bijt op 4 oktober het spits af.

Inclusieve samenleving
Wat is diversiteit? Hoe werk je aan een inclusieve samenleving? Wat betekent ‘thuis’? Boudewijn Koops en Typhoon gaan op zoek naar antwoorden. Beide zijn ervan overtuigd, dat kunst en cultuur een gesprek in gang zet. Met een nieuwsgierige, onderzoekende en open blik én de nodige portie lef reizen ze drie afleveringen lang samen het land door. Ze halen verhalen op uit de regio, delen persoonlijke ervaringen met elkaar en gaan op bezoek bij een persoon of een gezelschap voor wie de thema’s diversiteit en inclusie een ‘way of life’ zijn. Wat drijft hen? En wat kunnen we van hen leren? In de vierde en laatste aflevering van ‘THUIS met…’ praten ze erover door in een talkshow met gasten die in het dagelijkse leven telkens geconfronteerd worden met wat diversiteit en inclusie voor hen betekent.

De eerste drie afleveringen van THUIS met Boudewijn & Typhoon zijn op 4, 5 en 6 oktober om 18.30 uur te zien op TV Oost. De vierde aflevering, de talkshow, wordt op vrijdag 7 oktober om 18.00 uur uitgezonden op TV Oost. Bij Oost | Vandaag is elke dag om 17.00 uur te zien. Alle afleveringen worden dezelfde dag een aantal keren herhaald. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET. THUIS met Boudewijn & Typhoon is een samenwerking met cultuurstichting Gelijkspel.

Foto: Erik Franssen
Auteur: RTV Oost

Gerelateerde berichten

RTV Drenthe lanceert het Drentstalige radiostation Radio Drèents

'Het nieuwe audiokanaal Radio Drèents draagt bij aan het versterken van de regionale identiteit.'

30 06 2023

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

04 04 2023