Voucher Fonds BJP voor drie talenten Regiohelden Award ‘Nieuwkomer’

20-04-2022

We hadden dit jaar drie ijzersterke nominaties voor de Regiohelden award ‘Nieuwkomer’: Manon van Koppen (Rijnmond), Teun van der Velden (RTV Oost) en Carmen Nelissen (RTV Utrecht). De drie talentvolle journalisten hebben van het Fonds Bijzondere Journalistiek Projecten een voucher ontvangen om te besteden aan onder meer trainingen, conferenties en workshops in binnen- en buitenland.

Beurs Expertise Bevordering
Het Fonds BPJ heeft de Beurs Expertise Bevordering. Met de beurs kunnen journalisten kennis verdiepen, nieuwe vaardigheden aanleren en innovatieve vertelvormen verkennen: allemaal erop gericht om een (betere) onderzoeksjournalist te worden.

Regiohelden Awards
Tijdens de Regiohelden Awards kregen de drie talenten de voucher uit handen van Joëlle Terburg, directeur-bestuurder van Fonds BJP. Zij had ook de eer om de winnaar van de Regiohelden Award ‘Nieuwkomer’ bekend te maken: Carmen Nelissen (RTV Utrecht). Carmen is volgens de jury een mooi voorbeeld van een nieuwe generatie journalisten die verhalen maakt, samen met het publiek en niet alleen maar voor het publiek. Haar verhalen op de socials springen er echt uit en mensen voelen zich vrij en ongeremd bij haar. Tegelijkertijd is ze veelzijdig, bevlogen en betrokken.

Foto: Eric Brinkhorst

Ontdek meer

Sintvoorieder1: Record bij actie van Radio West en lokale omroepen

Nadat Den Haag FM al actievoerde voor Sintvoorieder1 werd de inzameling door Omroep West breder uitgerold naar meer lokale omroepen.

25 11 2023

Tweede Kamerverkiezingen bij regionale omroep: Iedere regio telt

Meer dan ooit telt iedere regio, ook voor politiek Den Haag. De regionale omroepen zetten bij Tweede Kamerverkiezingen het publiek centraal.

10 11 2023

Regionale omroepen en Kieskompas: Onafhankelijke stemhulp voor de regio

Kieskompas speelt naast alle landelijke onderwerpen ook per provincie in op thema’s die daar spelen.

03 11 2023