Van Gelders Grijs terug op TV Gelderland

24-10-2019

Jochem van Gelder keert terug op TV Gelderland met een nieuw seizoen van Van Gelders Grijs. Jochem gaat in gesprek met ouderen over hoe het is om ouder te worden. Wat doe je als je gedachten jong blijven, maar je haren grijs worden? Van Gelders Grijs is vanaf 26 oktober iedere zaterdag om 17.20 uur te zien op de regionale omroep van Gelderland.

Elke week andere locatie
Jochem gaat elke week op bezoek bij Gelderse ouderen en vraagt ze de oren van hun hoofd. Wat houdt hen bezig? Wat willen ze nog bereiken? Hoe belangrijk is hun uiterlijk? En hoe kijken ze aan tegen geloof, dood en liefde? Dit doet hij elke week vanaf een andere locatie: zo is Jochem dit seizoen onder andere te vinden in Arnhem, Lochem, Elburg en Doetinchem.

Grootouder-kleinkind-quiz
Naast de openhartige gesprekken die Jochem voert, wordt er elke week een grootouder-kleinkind-quiz gespeeld. Grootouder en kleinkind vormen samen een team en krijgen verschillende (persoonlijke) vragen voorgelegd. Dat levert zeer verrassende reacties op!

Kleurrijk Grijs
Een ander vast onderdeel van Van Gelders Grijs is een portret van markante Gelderlanders op leeftijd. Jochem gaat bij hen op bezoek om te ervaren waar ze mee bezig zijn. Kortom, grijs in alle kleuren. Daarnaast is de muziek van Wim de Bruin (68) een vaste prik in de uitzendingen. Als dj verzorgt hij namelijk de muzikale omlijsting van het programma.

Van Gelders Grijs is vanaf 26 oktober iedere zaterdag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Online (terug)kijken is mogelijk via Uitzending Gemist, via web en app en bij NLZIET.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022