Uniek Normaal-concert na 40 jaar opnieuw op Radio Oost

01-08-2022

Het is volgens de trouwe volgers een van de betere liveoptredens ooit van de boerenrockgroep Normaal: de show op 4 augustus 1982 op het uitpuilende marktplein van het Twentse Oldenzaal.

Het waren de hoogtijdagen van Normaal met Bennie Jolink (Buizen Beernd), Jan Manschot (Brekken Jan Schampschot), Willem Terhorst (Wimken van Diene) en Engelsman en import-Achterhoeker Alan Gascoine (de Gaspiepe). Aangevuld met Hendrik Haverkamp deden ze die dag de Hanzestad op haar grondvesten schudden. Toegejuicht door meer dan tienduizend toeschouwers.

Opgepoetst
RTV Oost heeft deze unieke opnamen teruggevonden in het archief en volgens de laatste digitale technieken opgepoetst. De show was onderdeel van de Zomertour van Radio Oost, die elke week afwisselend ergens in Overijssel en Gelderland neerstreek. Want Radio Oost was in die jaren de regionale omroep voor Overijssel én Gelderland.

Het concert wordt donderdag 4 augustus 2022 tussen 19:00 en 20:00 uur- exact veertig jaar na dato – uitgezonden in het programma Alles Plat, het gezamenlijk streektaalmuziekprogramma van RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost en Omroep Gelderland.

Foto: archief Anhangerschap Normaal
Auteur: Regionale Publieke Omroep